Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Cinematografia

Cultura obri la convocatòria per a participar en les sessions de ‘pitch’ dins de l’espai Curt Creixent de Cinema Jove

06/05/2024
Cultura obri la convocatòria per a participar en les sessions de ‘pitch’ dins de l’espai Curt Creixent de Cinema Jove
  • La dècima edició d’estes trobades del curtmetratge se celebren del 24 al 26 de juny de 2024
  • Es podran inscriure fins al 17 de maig curtmetratges que estan encara en fase de projecte i els que ja estan en fase de postproducció

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), obri la convocatòria per a participar en les sessions de pitch (presentacions cinematogràfiques curtes d’un màxim de set minuts), de la desena edició de Curt Creixent, l’espai de trobades del curtmetratge que se celebrarà del 24 al 26 de juny en el marc de Cinema Jove, amb la col·laboració del laboratori Emergente! Cine Lab.

L’objectiu de Curt Creixent és promoure el potencial creatiu, industrial, social i cultural del curtmetratge. Per a això, reunix i relaciona professionals i estudiants de l’audiovisual, la cultura i l’educació, amb sessions de debat, xarrades, projeccions i sessions de pitch.

Així, Curt Creixent llança dos tipus de convocatòria diferents de pitch: una per a cintes en fase de projecte i una altra per a curtmetratges que ja estan en fase de postproducció. Les dos convocatòries estan dirigides a directors nascuts o empadronats a la Comunitat Valenciana o amb empresa productora amb seu social en esta autonomia.

El termini de presentació de projectes està obert fins al 17 de maig de 2024 a les 15.00 hores. Les bases completes i el formulari d’inscripció per a participar en Curt Creixent es poden trobar en la següent web de Curt Creixent.

Podran concórrer curtmetratges de qualsevol gènere. En el cas de la convocatòria de pitch per a projectes de curtmetratge, podran participar aquells el guió dels quals estiga acabat i el curtmetratge estiga en fase de producció, a més de comptar amb el suport d’una productora, universitat o escola especialitzada en estudis audiovisuals.

Convocatòria de curtmetratges en postproducció

Per a la convocatòria de pitch per a projectes de curtmetratge en fase de postproducció, s’haurà de presentar un rough cut i que el muntatge final no sobrepasse els 40 minuts de duració.

Els curtmetratges seleccionats es presentaran davant un jurat d’especialistes per a rebre assessorament sobre el seu desenvolupament i distribució. També comptaran amb dos sessions d’un taller de formació la setmana prèvia al pitch. Tant la inscripció, com la participació en el taller i la sessió de pitching són gratuïtes.

El jurat seleccionarà el curtmetratge guanyador, els drets d’exhibició del qual seran adquirits, a canvi d’una contraprestació econòmica, per part de l’Institut Valencià de Cultura per a la seua projecció en diferents àmbits, amb un especial enfocament cap a l’exhibició pública no comercial, una vegada finalitzada la seua trajectòria per festivals.

Convocatòria de projectes curtmetratges

Els projectes seleccionats es presentaran davant un jurat d’especialistes per a rebre assessorament sobre el seu desenvolupament i distribució. A més, comptaran amb un taller de formació prèvia a la sessió de pitch. Tant la inscripció del projecte en la present convocatòria, com la participació en el taller i la sessió de pitching són gratuïtes.

El pitch consistirà en una exposició de cada projecte seleccionat, que haurà de durar com a màxim set minuts i participaran en esta presentació tantes persones de l’equip del projecte de curtmetratge com decidisquen, sempre que siguen les mateixes persones que reben el taller previ a la sessió de pitching.

El jurat decidirà un projecte finalista, que serà seleccionat automàticament per a la pròxima edició del laboratori Emergente! Cinema Lab, que se celebrarà a final d’octubre a Madrid. Esta selecció és exclusiva per a creadors, productors o guionistes novells. Esta condició no és excloent a l’hora de presentar projectes, però sí que és exclusiva per a ser finalista. Emergente! Cinema Lab assumirà els gastos per a assistir al seu laboratori de desenvolupament i de les persones representants del projecte finalista.

La sessió de pitching, dins de les jornades Curt Creixent, serà el 25 de juny. El taller previ al pitch serà els dies 17, 19 i 21 (matí o vesprada) de juny de 2024. L’assistència a estes sessions prèvies és imprescindible per a participar en la presentació del dia 25 de juny.

 

Galeria d'imatges