Detalle nota de prensa - Comunica GVA
El Consell finança amb 200.000 euros la Xarxa de Càtedres contra la Bretxa Digital en les cinc universitats públiques valencianes
- Esta col·laboració permet analitzar les possibles causes i conseqüències de les desigualtats digitals i proposar accions concretes per a reduir la seua incidència
- Cada un dels cinc convenis està dotat amb 40.000 euros, que permetran mantindre els treballs d’anàlisis, propostes i assessorament
El Consell ha autoritzat la subscripció de cinc convenis de col·laboració entre la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a finançar l’activitat de la Xarxa de Càtedres contra la Bretxa Digital durant este exercici.
D’esta manera, es pretén d’impulsar el coneixement sobre les causes, conseqüències i possibles solucions per a combatre este fenomen amb la finalitat de traslladar els seus resultats als programes i estratègies que impulsa la Generalitat per a mitigar les desigualtats en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Els cinc convenis sumen una dotació econòmica de 200.000 euros en 2024, que es distribuïxen a parts iguals entre la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV).
La col·laboració amb les cinc institucions acadèmiques de caràcter públic permet afrontar la lluita contra la bretxa digital des de diferents perspectives. Així, la UA analitza les diferències generacionals en l’accés a les TIC, mentres la Jaume I de Castelló estudia la incidència en el territori i la UMH aborda l’ús responsable de les noves tecnologies.
Per la seua part, la investigació sobre les desigualtats en relació al gènere i entre el col·lectiu de persones amb diversitat funcional corresponen a la UV i UPV, respectivament.
Les cinc càtedres duran a terme estudis i investigacions en este àmbit i proporcionaran informació quantitativa i qualitativa a l’Observatori de Bretxa Digital, al mateix temps que continuaran amb la seua labor d’anàlisi i diagnòstic que, en els últims exercicis, ha permés establir l’abast a la Comunitat Valenciana de les diferents tipologies de bretxa digital.
En el marc d’estos convenis, les càtedres proposaran de manera coordinada accions concretes per a previndre i reduir esta disparitat. Es tracta, en definitiva, d’aprofitar el coneixement acumulat per a dissenyar ferramentes que ajuden a reduir les desigualtats digitals.
La xarxa de càtedres s’enquadra dins de l’Observatori de Bretxa Digital de la Comunitat Valenciana, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.