Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació
Dades desocupació

Antonio Galvañ: “La Comunitat Valenciana ha aconseguit un rècord històric d’afiliacions a la Seguretat Social”

06/05/2024
  • El secretari autonòmic d’Ocupació ha valorat les xifres de desocupació d’abril que ha publicat el Ministeri i que reforcen la tendència positiva ja que és “la xifra més baixa d’un mes d’abril des de 2008”
  • Així mateix, destaca que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més ha baixat la desocupació enguany

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat les xifres de desocupació del mes d’abril que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social este dilluns, i ha destacat la dada que “la Comunitat Valenciana ha aconseguit el rècord històric d’afiliacions a la Seguretat Social” en superar-se, per primera vegada, els dos milions de cotitzadors.

Així mateix, la dada de desocupació de la Comunitat Valenciana a l’abril ha registrat una disminució de 3.824 persones en situació de desocupació, cosa que significa una variació mensual del -1,18 %, “la més baixa d’un mes d’abril des de 2008” i que este mes s’han registrat 106.146 contractes, dels quals 54.738 són indefinits (un 51,6 % del total).

Galvañ ha valorat que estes dades incidixen en la tendència positiva que es va observant en estos últims mesos a la Comunitat Valenciana, “que torna a mostrar signes de fortalesa econòmica, ja que som la segona autonomia per darrere d’Andalusia, on més ha descendit la desocupació enguany”.

Destaca el descens de la desocupació entre les persones jóvens menors de 25 anys, amb un decrement del -5,13 %, cosa que significa que 1.045 jóvens menors de 25 anys han eixit de l’atur este mes a la Comunitat Valenciana.

En termes interanuals, es produïx un descens en el nombre de desocupats de 15.934 persones, un 4,75 % menys, quasi mig punt menys que la mitjana anual d’Espanya, que se situa en -4,37 %.

Rècord d’afiliacions a la Seguretat Social

Respecte a l’afiliació, Antonio Galvañ ha explicat que amb l’increment d’un 0,55 % del nombre de persones cotitzadores, s’aconseguix el rècord absolut d’afiliacions a la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana.

“Les 2.141.264 de persones que cotitzen a la Seguretat Social és el nombre més alt mai obtingut en la història de la comunitat autònoma valenciana”, ha destacat.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha mostrat la seua satisfacció per les dades d’afiliació aconseguides en este mes i que “són l’evidència que el treball i les mesures d’estímul impulsades pel Consell van en el camí positiu per a millorar cada vegada més les dades de desocupació en la nostra comunitat”.

Finalment, ha avançat que des de Labora es publicaran en breu noves subvencions d’ocupació que generen oportunitats laborals als col·lectius més desfavorits.

Així mateix, ha recordat que el Consell ha demandat al govern central més sensibilitat amb els fons que dedica a la Comunitat Valenciana per a les polítiques actives d’ocupació.

Per sectors, la desocupació ha baixat en la construcció (-1,89 %), en la indústria (-1,38 %), en els servicis (-1,29 %) i en l’agricultura (0,02 %), i puja en el col·lectiu sense ocupació anterior (0,59 %). Per grups d’edat, la desocupació baixa en el tram dels menors de 25 anys (-5,13 %), de 25 a 44 anys (-1,64 %) i en el dels majors de 45 anys (-0,50 %). Per gènere, la desocupació baixa entre els hòmens (-1,80 %) i entre les dones (-0,78%). Territorialment la desocupació baixa a Alacant (-1,37 %), a València (-1,08 %) i a Castelló (-0,95 %).

 

Talls de veu relacionats

S.A. Antonio Galvañ