President
Energia

Carlos Mazón: “El clúster de l’hidrogen de la Comunitat Valenciana generarà una inversió de 2.000 milions d’euros i 5.000 ocupacions”

06/05/2024
Carlos Mazón: “El clúster de l’hidrogen de la Comunitat Valenciana generarà una inversió de 2.000 milions d’euros i 5.000 ocupacions”
  • Destaca l’aposta del Consell per la descarbonització i la transició energètica i assenyala que “ha arribat una nova etapa de creixement i inversió” al nostre territori
  • HyVal subministrarà hidrogen verd i fins a 650.000 tones de biocombustibles a l’any per al mercat nacional i internacional
  • Esta iniciativa forma part de l’Aliança d’Hidrogen Renovable de la Comunitat Valenciana que serà presentada pròximament, a la qual s’uniran nous projectes d’inversió en els pròxims mesos
  • El cap del Consell advoca per la simplificació administrativa, la competitivitat fiscal i compatibilitzar el desenvolupament econòmic amb el medi ambient
  • El president de la Generalitat i el president de bp han firmat un acord d’intencions entre el Govern Valencià i la companyia energètica per a impulsar un hub d’energia integrada en la Comunitat

 

Castelló de la Plana.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat l’aposta del Consell per la descarbonització i la transició energètica i ha manifestat que el clúster de l’hidrogen de la Comunitat Valenciana (HyVal) impulsat per bp “generarà inversions de 2.000 milions d’euros i 5.000 ocupacions”, entre directes, indirectes i induïts.

Així ho ha destacat el cap del Consell durant la reunió que ha mantingut amb el president de bp España, Andrés Guevara, i el director de la refineria de bp a Castelló, Francisco Quintana, on ha firmat un acord d’intencions entre la Generalitat i la companyia energètica.

El clúster de l’hidrogen de la Comunitat és el primer gran projecte d’hidrogen verd en el nostre territori i forma part de l’Aliança d’Hidrogen Renovable de la Comunitat Valenciana que serà presentada pròximament, a la qual s’uniran nous projectes d’inversió similars en els pròxims mesos.

Nova etapa de creixement i inversió

Carlos Mazón ha assenyalat HyVal com un exemple de col·laboració publicoprivada amb el qual la Comunitat Valenciana “obri els braços a la inversió sostenible i a l’equilibri”.

De fet, ha afirmat que amb este projecte “ha arribat una nova etapa de creixement i inversió” al nostre territori i ha subratllat que este hub “millorarà la capacitat competitiva dels nostres sectors productius”.

Igualment, ha assenyalat l’aliança entre la Generalitat i bp en estratègia de cara a les pròximes convocatòries de PERTE i fons europeus Next Generation, per a abordar-ho “amb lleialtat i sentit d’Estat”.

De la mateixa manera, ha destacat la coordinació entre administracions públiques com l’Ajuntament, la Diputació i el port de Castelló juntament amb la Generalitat per a dur-ho a terme.

HyVal subministrarà hidrogen verd i fins a 650.000 tones de biocombustibles a l’any per al mercat nacional i internacional. A més, suposarà un impacte directe en l’aplicació d’energies renovables alternatives per a sectors com el químic, el ceràmic, i el transport aeri, marítim i pesat, entre altres.

Durant la seua intervenció, el cap de l’executiu valencià ha advocat per la simplificació administrativa com a “cordó umbilical de l’estratègia del govern del canvi”, així com per la competitivitat fiscal i una comunitat “oberta a la inversió sense prejuís” per a un creixement sostenible.

Per la seua part, Andrés Guevara, president de bp ha reivindicat la coordinació entre les diferents conselleries de la Generalitat i les administracions implicades, així com l’esforç en infraestructures com l’aeroport i port de Castelló, i la intermodal.

Després de la firma de l’acord, el cap del Consell ha visitat la sala de control de la refineria de bp a Castelló juntament amb l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, entre altres autoritats i representants de bp.
 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón