Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
Turisme remarca l’aposta de la Generalitat per reforçar la gastronomia com a atractiu turístic

- La secretària autonòmica de Turisme ha assistit a la final del Concurs de la Millor Tapa de la Comunitat Valenciana 2024
La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha assistit, juntament amb el president de la Confederació d’Empresaris d’Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Manuel Espinar, a la final del Concurs de la Millor Tapa de la Comunitat Valenciana 2024 en CdT de València.
Durant l’entrega de premis, Cristina Moreno ha assenyalat que des de Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca L’Exquisit Mediterrani, “estem reforçant la gastronomia com a atractiu turístic i com a element diferenciador de la nostra destinació” i ha incidit en el fet que “no ens cansarem de reivindicar este sector i de reiterar que la gastronomia ens fa més forts com a destinació”.
Cristina Moreno ha agraït a Conhostur “el compromís amb esta campanya”, al mateix temps que ha recalcat que “és important premiar plats com la tapa, convertida en un autèntic atractiu de la gastronomia valenciana, i on és possible plasmar una gran targeta de presentació”.
A més, Moreno ha destacat que la gastronomia “s’ha convertit en un factor que inspira el viatge” i en este sentit, ha recordat que “el 25 % dels turistes que arriben fins a la nostra destinació ho fan moguts pel producte gastronòmic, i a més el seu gasto mitjà supera en un 30 % el d’altres segments”.
El concurs s’emmarca en la campanya ‘Tapes d’ací’ que se celebra des del passat del 26 d’abril fins al 12 de maig i compta amb més de 70 locals participants de les tres províncies. Així, en el Concurs a la Millor Tapa de la Comunitat Valenciana 2024 han arribat les dos millors propostes de cada província.
El primer guardonat en el concurs ha sigut el restaurant Sant Francesc 52 amb la tapa ‘Coca d’espinacs, titaina, allioli i verat’. El segon ha sigut el restaurant Ca’Min Resto-bar amb la tapa ‘Coca amb gamba valenciana’ i el restaurant Pairal amb la proposta ‘Lasanya d’anxoves fresques marinada amb albergina’ ha quedat en tercera posició.
El guanyador participarà en una acció internacional de promoció gastronòmica juntament amb cuiners estrela Michelin que se celebrarà el pròxim mes de juny a Varsòvia. A més, la millor tapa de cada província representarà la Comunitat Valenciana en la tercera edició del Concurs Nacional de les Tapes organitzat per Hostelería España a Madrid Fusión.
Cal assenyalar que el jurat del concurs ha estat presidit per Cuchita Lluch (membre de la Reial Acadèmia de la Gastronomia), i també han format part Raúl Resino (Restaurant Raúl Resino, 1 estrella Michelin), Cristina Figueira (Restaurant El Xato, 1 Sol Repsol), Bernd Knöller (Restaurant Riff) i Javier González (cap de Servici d’Actuacions Formatives).