President
Ajuntament d’Elda

Carlos Mazón destaca el clima de “diàleg i normalitat” amb l’alcalde d’Elda per a avançar en els reptes de la localitat

08/05/2024
Carlos Mazón destaca el clima de “diàleg i normalitat” amb l’alcalde d’Elda per a avançar en els reptes de la localitat
  • Destaca la cerca de solucions als problemes concrets del municipi i subratlla que “des de fa massa temps” té unes quantes “assignatures pendents”
  • La Generalitat i l’Ajuntament d’Elda avançaran en la rehabilitació de la Casa de la Joventut, en l’Escola Infantil Santa Infància i a potenciar la Formació Professional a la ciutat
  • El president ha visitat Elda on ha mantingut una reunió amb l’alcalde en la qual han abordat les necessitats de la població en matèria sociosanitària, esportiva, turística i educativa, entre altres

 

Elda.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el clima de “diàleg i normalitat” entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Elda per a avançar en els reptes i les necessitats de la localitat.

Així ho ha assenyalat després de la seua primera visita institucional a Elda com a president de la Generalitat on ha mantingut una trobada amb l’alcalde de la ciutat, Rubén Alfaro.

Durant la reunió, el cap del Consell ha ratificat la seua aposta “per la trobada i la cerca de solucions als problemes concrets” del municipi i ha subratllat que “Elda té un passat extraordinari, un present amb molts reptes i un futur que hem de construir entre tots”.

En este sentit, ha expressat la seua col·laboració amb “assumir reptes pendents que no s’han abordat en els últims anys i que cal accelerar com més prompte millor”. Així ha fet referència a diversos aspectes en matèries sociosanitàries, esportives, educatives i turístiques, entre altres.

El màxim representant de l’executiu valencià ha mostrat el seu compromís per a avançar en la rehabilitació de la Casa de la Joventut, edifici propietat de la Generalitat que roman tancat des de 2010. En concret, l’Ajuntament d’Elda presentarà un estudi tècnic i una memòria per a condicionar l’immoble i reprendre la seua activitat. Per a Mazón, esta iniciativa és un exemple de la “col·laboració entre administracions per a afavorir la vida dels nostres ciutadans”.

A més, després de la trobada el cap del Consell ha assenyalat l’aposta per potenciar la Formació Professional en el municipi amb nous cicles que s’adapten a les necessitats del sector empresarial d’Elda i la seua comarca.

En la mateixa línia, el màxim representant de l’executiu valencià ha assenyalat la predisposició del Consell, a través de la conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, per a actualitzar i analitzar el projecte de l’Escola Infantil Santa Infància.

En infraestructures sanitàries, el president ha valorat les obres que s’estan desenvolupant a l’Hospital d’Elda que “per fi seran finalitzades” i ha recordat que una de les seues prioritats és “l’eliminació de les llistes d’espera”.

En matèria turística, el cap del Consell ha destacat l’aposta per impulsar i desenvolupar el turisme d’interior, gastronòmic, cultural o històric de les comarques del Vinalopó en el qual “hem d’avançar en la seua promoció i visualització” per a afavorir l’activitat econòmica.

Afavorir el benestar de la ciutadania

El cap del Consell també s’ha referit al Pla VIU per al foment de la vivenda pública a la Comunitat Valenciana per a posar fi a l’emergència residencial.

Així mateix, ha incidit en algunes de les mesures fiscals i socials que “beneficien les rendes baixes i mitjanes i els col·lectius més vulnerables”. D’esta manera, ha recordat l’eliminació de l’impost de successions o donacions o les desgravacions per primera vegada a la pràctica esportiva o els gastos en salut bucodental, ulleres, salut mental o malalties rares que “afavorixen la nostra societat i les persones que més ho necessiten”.
 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón