Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Educació i la Universitat d’Alacant aposten per la digitalització per a aconseguir una FP d’avantguarda

- La directora general de Formació Professional afirma que “comprendre les necessitats i preferències del client a través de la tecnologia és un factor clau per a l’èxit en un mercat cada vegada més digitalitzat i centrat en l’usuari”
- El programa semipresencial, finançat per fons europeus MMR, serà gratuït per a 600 persones provinents d’FP
La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Formació Professional, i la Universitat d’Alacant, col·labora en l’impuls d’un programa de digitalització per a aconseguir una Formació Professional (FP) d’avantguarda.
La directora general d’FP, Marta Armendia, ha participat en la presentació del Programa Superior Agent del Canvi per a la Digitalització de l’Empresa, la finalitat de la qual és preparar l’alumnat amb els coneixements i habilitats necessàries per a liderar la transformació digital en el mercat laboral, donant així resposta a les necessitats de les empreses.
Tant des d’Educació com des de la Universitat d’Alacant es destaca la importància de la digitalització. “S’ha convertit en un imperatiu per a les empreses i entendre com la tecnologia impacta en els negocis és fonamental. En este sentit, és crucial enfocar-se en el client, ja que la tecnologia no solament oferix ferramentes per a millorar l’eficiència interna, sinó també per a optimitzar l’experiència del client, la qual cosa al seu torn pot impulsar la competitivitat i el creixement empresarial”, ha assenyalat Marta Armendia.
La directora general d’FP ha assenyalat que la importància de comprendre les necessitats i preferències del client a través de la tecnologia “és un factor clau per a l’èxit en un mercat cada vegada més digitalitzat i centrat en l’usuari”.
La generació i explotació de dades són pilars fonamentals en la presa de decisions empresarials. La digitalització permet recopilar i analitzar dades de manera més eficient, la qual cosa proporciona informació valuosa per a la formulació d’estratègies comercials. La capacitat de transformar estes dades en coneixements accionables permet a les empreses prendre decisions més informades i precises, la qual cosa pot marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs en un entorn empresarial altament competitiu i en constant canvi.
La innovació és un altre aspecte crucial de la digitalització empresarial. Identificar oportunitats d’innovació i diferenciació en el mercat a través de la digitalització permet a les empreses mantindre’s rellevants i competitives. Això implica no solament adoptar tecnologies emergents, sinó també fomentar una cultura d’innovació i aprenentatge continu dins de l’organització.
Metodologia pràctica
El programa adoptarà una metodologia pràctica que permetrà als participants elaborar i executar plans de transformació digital en empreses. Això inclourà sessions de formació amb professionals destacats, treball individual i en equip fora de l’aula, així com tutories personalitzades.
A més, s’oferiran exposicions de casos d’èxit de transformació digital en pimes de diversos sectors, i s’oferirà una perspectiva pràctica i aplicable.
Este acord entre la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat, la Universitat d’Alacant i Fundeun representa un compromís ferm amb la formació de qualitat i la promoció de la innovació en l’àmbit empresarial, per a impulsar així el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana.
El programa semipresencial, finançat per fons europeus MMR, anirà destinat a jóvens diplomats de Formació Professional de fins a 35 anys que vulguen millorar la seua ocupabilitat, oferint a les empreses les seues competències en transformació digital. Es tracta d’un programa valorat en 2.800 euros i que serà gratuït per a 600 persones provinents d’FP.