Presidència

El Museu de les Ciències inicia el cicle de conferències d’astronomia amb l’Agència Espacial Europea

12/05/2024
El Museu de les Ciències inicia el cicle de conferències d’astronomia amb l’Agència Espacial Europea
  • La responsable d’Educació i Comunicació de l’Agència Espacial Europea (ESA), Sandra Benítez, impartirà la conferència ‘Explorant l’univers per a protegir millor el nostre planeta’ el dijous 16 de maig a les 19.00 hores, en una trobada de lliure accés per als assistents

El Museu de les Ciències inicia esta setmana el cicle de conferències ‘Astronomia a la Ciutat de les Arts i les Ciències’ amb la responsable d’Educació i Comunicació de l’Agència Espacial Europea (ESA) Sandra Benítez, que impartirà la xarrada ‘Agència Espacial Europea: Explorant l’univers per a cuidar millor del nostre planeta’. La cita, de lliure accés fins a completar aforament, serà el dijous 16 de maig a les 19.00 hores, a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències.

En la seua conferència, mostrarà les troballes més significatives reeixides per les missions científiques de l’ESA en el camp de l’astronomia espacial, que no només expandixen la comprensió de l’univers, sinó que també contribuïxen a la protecció ambiental, fomenten la cooperació internacional, estimulen el progrés econòmic i enriquixen la qualitat de vida en el nostre planeta.  

També oferirà una mirada a les futures missions, que permetran un coneixement més profund dels orígens de l’univers i la possibilitat de descobrir mons habitables més enllà del nostre sistema solar.

L’Agència Espacial Europea (ESA) representa l’entrada d’Europa al cosmos, compromesa amb l’exploració pacífica i l’aprofitament de l’espai en benefici de tota la humanitat. A través d’un extens programa de missions espacials, l’ESA desafia constantment els límits del coneixement científic, impulsant una innovació tecnològica sense precedents.

Conferència sobre intel·ligència artificial

Este mes comença també el programa de conferències ‘Actualitat’ amb l’expert José Duato, Chief Technology Officer (CTO) en Qsimov Quantum Computing i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, que impartirà la xarrada ‘Intel·ligència artificial i sostenibilitat: solucions actuals’. La cita serà el dimarts 21 de maig a les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía. Esta activitat és de lliure accés.

Les aplicacions impulsades per diverses tècniques d’intel·ligència artificial s’estan implantant a un ritme vertiginós. No obstant això, esta ràpida adopció comporta desafiaments significatius, i un dels més destacats és l’impacte mediambiental derivat del consum massiu d’energia elèctrica.

En esta conferència s’aborda este impacte de manera quantitativa, al mateix temps que s’examinen les diverses tècniques i tecnologies ja integrades en els sistemes d’intel·ligència artificial contemporanis, les quals han demostrat generar considerables estalvis energètics. No obstant això, es fa evident que estes tècniques implementades han aconseguit un punt d’optimització, la qual cosa implica la necessitat d’adoptar enfocaments innovadors per a continuar reduint el consum energètic associat amb la intel·ligència artificial.

Finalment, s’esbossen algunes d’estes perspectives innovadores que podrien revolucionar el panorama actual assenyalant cap a una direcció de més eficiència energètica en la intel·ligència artificial.

Galeria d'imatges