Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Sanitat establix que els metges de família puguen prescriure mesuradors continus de glucosa a pacients amb diabetis tipus 2 per a millorar la seua qualitat de vida

- Des de dilluns que ve, tots els metges implicats en el diagnòstic i tractament d’esta malaltia podran prescriure estos dispositius
- Es duplica el nombre de persones que es beneficiaran d’estos dispositius, de les més de 14.000 actuals fins a quasi 30.000 persones
- La inversió de la Conselleria de Sanitat per als monitors continus de glucosa destinats al conjunt de la població diabètica que ho requerix ronda els 35 milions d’euros anuals
La Conselleria de Sanitat ha establit que els metges de família puguen prescriure mesuradors continus de glucosa a pacients amb diabetis tipus 2 que ho precisen, a partir del pròxim dilluns, 13 de maig.
La directora general de Farmàcia, Elena Gras, ha assenyalat que, d’esta manera, “tots els especialistes implicats en el diagnòstic i tractament, endocrins, pediatres i metges de família, podran prescriure estos dispositius per a les persones amb diabetis mellitus tipus 2 que necessiten múltiples dosis de diferents tipus d’insulina, d’acció lenta i d’acció més ràpida, per a millorar la seua qualitat de vida i el control de la seua malaltia”.
Actualment, a la Comunitat Valenciana més de 14.300 persones amb diabetis mellitus tipus 1 ja es beneficien d’estos dispositius i, a partir del pròxim dilluns, també podran fer-ho els pacients amb diabetis tipus 2, insulinodependents, que requerixen una demanda i més necessitat de control, aproximadament 14.400 persones més.
La inversió de la Conselleria de Sanitat en els monitors continus de glucosa intersticial, per a tot el conjunt de la població diabètica que es beneficiarà d’esta mesura, ronda els 35 milions d’euros a l’any.
En concret, el sistema de monitoratge de glucosa en pacients amb diabetis tipus 2 com a alternativa a les tires reactives de glucosa està indicat per als pacients que fan teràpia intensiva amb insulina (múltiples dosis d’insulina o teràpia amb bomba d’insulina) i requerisquen fer almenys sis puncions digitals al dia per a l’autocontrol de la glucosa en sang.
La Conselleria de Sanitat ha configurat el sistema d’informació ambulatori per a la prescripció dels mesuradors continus de glucosa, indicant el centre sanitari de dispensació, que pot ser el mateix hospital o un centre de salut del seu àmbit.
Per a facilitar la labor de prescripció en Atenció Primària, s’ha habilitat una ferramenta específica a través del mòdul d’Abucasis i s’ha fet la formació dels facultatius.
Avantatges
Elena Gras ha explicat que els monitors continus de glucosa intersticial “són dispositius que disposen de sensors específics que mesuren la glucosa en temps real sense necessitat de punció capil·lar, la qual cosa permet conéixer el perfil de glucosa d’un pacient durant les 24 hores i les seues fluctuacions dels nivells de glucosa”.
“Alguns dels avantatges d’estos dispositius és que disposen d’alarmes que poden avisar de glucèmies altes i baixes, i fins i tot avançar-se a possibles hiper/hipoglucèmies per la qual cosa poden actuar en conseqüència per a evitar-les. La informació que registren els dispositius es pot fins i tot compartir amb familiars o equip sanitari a través d’aplicacions mòbils i web”, ha destacat la directora general de Farmàcia.