President
Firma convenis sanitat

Carlos Mazón i Emiliano Garcia-Page firmaran dos acords de col·laboració per a garantir una atenció sanitària de qualitat en zones limítrofes

14/05/2024
  • El president de la Generalitat destaca que “amb estos acords es contribuirà a una major cohesió social entre les dos regions i s’optimitzaran els recursos sanitaris de manera més eficient”
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page firmaran demà a Requena un conveni de col·laboració i un protocol d’intencions per a garantir una atenció sanitària de qualitat en zones limítrofes entre les  dos comunitats autònomes.

En concret, Mazón i Page segellaran un acord en matèria sanitària i atenció especialitzada de primer i segon nivell, així com farmàcia hospitalària, o atenció d’emergències, entre altres.

El cap del Consell ha explicat que amb esta mesura “es contribuïx a una major cohesió social entre les dos regions de manera que s’utilitzen els recursos sanitaris de la manera més eficient i eficaç per a millorar el servici als ciutadans”.

Per al president, a través d’este conveni es “garantix el dret a la protecció de la salut de tots els ciutadans de les dos comunitats amb independència del seu lloc de residència o d’on es demanden les prestacions de l’assistència sanitària”.

Este acord de zones limítrofes beneficiarà els ciutadans residents en cinc municipis de la Vall d’Aiora que podran tindre com a referència l’Hospital d’Almansa per a atenció sanitària. Igualment, els veïns de 22 localitats de la província de Conca podran ser atesos a l’Hospital de Requena.