Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació reduïx la ràtio màxima en 69 municipis de la Comunitat Valenciana per al curs 2024-2025

15/05/2024
  • La modificació de les ràtios es fa per a garantir l’escolarització de l’alumnat i mantindre el màxim d’unitats en funcionament
  • Segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, 39 municipis de València, 20 d’Alacant i 10 de Castelló tindran unitats amb una ràtio inferior als 25 alumnes per grup

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) d’este dimecres les ràtios màximes escolars en els municipis de la Comunitat Valenciana per al curs 2024-2025, on destaca la reducció de la ràtio màxima oficial en 69 municipis.

D’estes localitats, 39 pertanyen a la província de València, 20 a la d’Alacant i 10 a la de Castelló. En totes es disposa d’unitats en les quals la ràtio per a este alumnat serà inferior a 25, que és el màxim establit.

El procés per a establir les ràtios i reduir-la per davall dels 25 alumnes per grup s’ha fet amb l’objectiu de mantindre el màxim d’unitats i garantir un lloc escolar, tant a l’alumnat que residisca en la localitat com a aquell que s’incorpora de manera tardana al sistema educatiu.

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha indicat, així mateix, que en municipis amb el risc de despoblament es baixarà la ràtio dels 6 alumnes establits fins ara per a mantindre les unitats a 4, “amb la finalitat de poder mantindre-les”.

Relació per ràtios

El pròxim curs escolar es matricularan en l’etapa d’infantil 3 anys els xiquets nascuts en 2021. Segons dades del padró facilitades pels mateixos ajuntaments, en eixe any van nàixer 41.560 xiquets a la Comunitat Valenciana.

D’esta manera, per al pròxim curs 2024-2025 en Educació Infantil de 3 anys disposaran d’una ràtio de 20 alumnes per grup 32 municipis de la Comunitat Valenciana, dels quals 17 pertanyen a València, 13 a Alacant i 2 a Castelló.

Per la seua part, la ràtio serà de 22 alumnes per classe en 3 municipis. En concret són 2 municipis de la província de Castelló i 1 de València.

Finalment, 29 municipis de la Comunitat Valenciana tindran una ràtio de 23 alumnes per grup, dels quals 18 pertanyen a València, 5 a Alacant i 6 a Castelló.

A més, 5 municipis de la Comunitat Valenciana, 3 de València i 2 d’Alacant, disposen de ràtios reduïdes en unitats d’altres cursos.

Període d’admissió

El període de sol·licitud d’admissió per a les etapes d’Educació Infantil i Primària per al pròxim curs escolar serà del 30 de maig al 6 de juny. Després de la baremació de les sol·licituds, es publicaran les llistes provisionals l’1 de juliol i les definitives el 15 de juliol. D’esta manera, la matrícula telemàtica serà del 15 al 19 de juliol i la presencial del 15 al 23 de juliol.

Talls de veu relacionats

Conseller José Antonio Rovira

Conseller José Antonio Rovira

Conseller José Antonio Rovira