Justícia i Interior

L’Ivaspe forma els bombers forestals en el manteniment i la conducció dels vehicles d’extinció d’incendis

15/05/2024
L’Ivaspe forma els bombers forestals en el manteniment i la conducció dels vehicles d’extinció d’incendis
  • Els alumnes aprenen destreses en el maneig de les autobombes tant en asfalt com en terrenys difícils on han d’extingir un foc
  • Este curs constituïx una part fonamental de la formació interna del Servici de Bombers Forestals

L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) impartix una nova edició del ‘Curs de manteniment, conducció segura i ús d’autobombes forestals’, l’objectiu del qual és garantir que els bombers forestals de la Generalitat tinguen un correcte maneig i procuren un manteniment adequat dels vehicles i equips utilitzats en l’extinció d’incendis forestals.

Este curs, que es constituïx com una part fonamental de la formació interna del Servici de Bombers Forestals, es prolongarà fins al 20 de maig. Amb una càrrega lectiva de 28 hores, la mitat teòriques i l’altra mitat pràctiques, permetrà als alumnes adquirir noves destreses en temes essencials per a l’exercici de la seua professió.

L’estructura del curs es distribuïx en quatre jornades intensives de formació. La primera jornada inclou sessions teòriques sobre la flota de vehicles del Servici de Bombers Forestals, conducció segura en terrenys difícils, fonaments físics dels fluids i aspectes bàsics d’hidràulica.

Les jornades següents combinaran teoria i pràctica, i cobriran temes com el treball amb bombes, l’ús d’escumògens, el manteniment d’autobombes i sessions pràctiques de maneig d’equips i vehicles en entorns simulats. Una de les parts destacades del curs és la jornada pràctica completa de conducció, on posen en pràctica les seues habilitats en situacions reals, tant en asfalt com en terrenys difícils on hagen d’extingir un foc.

 

Galeria d'imatges