Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Medi Ambient

Salomé Pradas oferix a les navilieres valencianes la col·laboració del Consell “per a ser motors de la transició energètica”

15/05/2024
Salomé Pradas oferix a les navilieres valencianes la col·laboració del Consell “per a ser motors de la transició energètica”
  • La consellera remarca la importància del ferrocarril en la futura terminal del port en l’acte organitzat per l’Associació Naviliera Valenciana

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha oferit la col·laboració del Consell a les empreses navilieres, consignatàries i estibadores de la Comunitat Valenciana, “per a ser motors de la transició energètica” i compaginar el creixement econòmic amb apostes mediambientals.

Així s’ha pronunciat la titular de Medi Ambient durant la seua participació en la jornada organitzada per l’Associació Naviliera Valenciana, que presidix Vicente Boluda, en la qual ha recordat “que cada lloc de treball creat en l’Autoritat Portuària de València en genera cinc més en l’entorn”. Una dada que, per a Pradas, evidencia el potencial d’una infraestructura que gestiona entorn del 40 % de les exportacions i importacions de tot Espanya.

“El port és el clar exemple de com el progrés i el desenvolupament de la Comunitat Valenciana són elements compatibles amb els valors ambientals”, ha insistit la consellera, que ha recordat que la futura terminal tindrà una infraestructura de sis vies de 1.000 metres de longitud, amb capacitat per a moure 305.000 contenidors a l’any per ferrocarril.

D’altra banda, Salomé Pradas ha volgut valorar l’aposta del recinte per energies renovables com la solar. També, el fet que s’haja apostat per iniciatives com utilitzar l’hidrogen com a combustible perquè les empreses estibadores prescindisquen, a poc a poc, de la gasolina per a moure contenidors que arriben a 30 tones.

En este sentit, ha apostat “per avançar cap a la descarbonització amb l’estreta col·laboració d’empreses i institucions”. “No tingueu dubte que este Consell vos acompanyarà en totes les accions que siguen necessàries per a reduir la petjada de carboni, sense restar competitivitat”, ha conclòs.

Galeria d'imatges