Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Espai LaGranja

L’Institut Valencià de Cultura porta la metodologia del ‘performer’ Juan Domínguez a Espai LaGranja

19/05/2024
L’Institut Valencià de Cultura porta la metodologia del ‘performer’ Juan Domínguez a Espai LaGranja
  • L’artista mostrarà diverses maneres d’activar un text en l’àmbit performatiu
  • Les sessions formen part del cicle de ‘Metodologies pràctiques’ d’Espai LaGranja

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), porta la metodologia del performer Juan Domínguez a Espai LaGranja.

Espai LaGranja, espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment, adscrit a l’Institut Valencià de Cultura, obri un espai d’experimentació on, a través de quatre sessions amb el guiatge del coreògraf Juan Domínguez, s’aprendran diverses maneres d’activar un text en l’àmbit performatiu.

En el seu cicle de ‘Metodologies pràctiques’, Espai LaGranja s’acosta, del dilluns 20 de maig al dijous 23, als recursos tècnics i performatius del coreògraf Juan Domínguez. En el taller ‘Amb filtre’ s’exploraran diverses formes d’aproximació al text i el seu potencial coreogràfic, així com al moviment i el seu potencial textual.

El creador multidisciplinari especialitzat en dansa proposa treballar a partir de textos que apel·len a cada participant en el taller, tant propis com d’altres autors. Aplicant diversos filtres, s’exploren -i es desdoblen- eixos textos en diversos canals perceptius per a descobrir-hi altres lògiques performatives. Una pràctica que explora com dispositius diferents activats amb el cos generen experiències diferents en l’edició dels textos.

Juan Domínguez

Juan Domínguez és performer, coreògraf i curador amb seu a Berlín. La seua obra s’endinsa en la relació entre diversos codis, advocant per la completa dissolució entre ficció i realitat, utilitzant la primera per a produir la segona, i viceversa. A més, fomenta la participació i promou la idea de coautoria entre tots els agents involucrats en una experiència estètica.

Abans de dedicar-se per complet a la seua pràctica artística, va participar en més de 40 produccions d’altres artistes, exercint rols com ara ballarí, intèrpret, acompanyant artístic i dramaturg. Domínguez també impartix tallers en diverses escoles, programes universitaris i festivals, a més de ser mentor d’estudiants a Berlín, Madrid i en altres parts del món.

Galeria d'imatges