Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Rovira: “La Comunitat Valenciana és l’única autonomia que té un institut superior d’ensenyances artístiques”

16/05/2024
Rovira: “La Comunitat Valenciana és l’única autonomia que té un institut superior d’ensenyances artístiques”
  • El conseller d’Educació ha participat en les IX Jornades per a Docents d’Escoles d’Art
  • Les beques ‘Manuela Solís’ inclouen per primera vegada l’alumnat d’ensenyances artístiques superiors, i així s’equiparen amb els estudiants universitaris valencians

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha afirmat que “la creació l’any 2007 de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), mitjançant una Llei de les Corts Valencianes, va suposar una fita a escala nacional. Som l’única comunitat autònoma que disfruta d’un institut d’estes característiques en tot el territori espanyol”.

Rovira ha participat en les IX Jornades per a Docents d’Escoles d’Art organitzades per la Confederació d’Escoles d’Arts Plàstiques i Disseny en l’EASD (Escola Superior de Disseny de València). A l’acte ha assistit també la ministra d’Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría.

Durant la seua intervenció, el conseller d’Educació ha indicat que l’ISEACV “és un formidable suport per a potenciar el desenvolupament de les ensenyances artístiques dins del marc de la Formació Superior, propi de l’Espai Europeu d’Educació Superior”.

“Des del Govern Valencià apostem per les ensenyances artístiques superiors. L’art, la cultura i les tradicions han ocupat històricament un lloc de gran rellevància en el desenvolupament de la nostra comunitat autònoma. La nostra comunitat té una posició rellevant en l’àmbit artístic i té tretze centres d’ensenyances artístiques superiors que disfruten de gran prestigi i antiguitat”, ha afegit José Antonio Rovira.

L’ISEACV dona cobertura a cinc escoles d’art i superiors de disseny, a dos escoles d’art i superiors de ceràmica, a tres conservatoris superiors de música, a dos conservatoris superiors de dansa i a l’escola superior d’art dramàtic.

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació ha afirmat que “la pròxima aprovació de la Llei per la qual es regulen les ensenyances artístiques superiors i s’establix l’organització i equivalències de les ensenyances artístiques professionals representa una oportunitat per a millorar estos ensenyances. Esta norma valida l’aposta que ja es va fer a la Comunitat Valenciana des de l’any 2007”.

Segons Rovira, “esta llei desenvolupa la línia ja iniciada per l’ISEACV en els àmbits de l’ordenació normativa de les ensenyances de grau i de màster en Ensenyances Artístiques Superiors, així com dels cicles formatius de grau superior d’Arts Plàstiques i Disseny”.

Lideratge en ensenyances artístiques

En este sentit, el titular d’Educació ha destacat la gran faena duta a terme per l’ISEACV. “L’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat ha promocionat la investigació en l’àmbit de les ensenyances artístiques, així com els programes de mobilitat tant del professorat com de l’alumnat, comptant la totalitat de centres adscrits a l’ISEACV amb la carta Erasmus” ha indicat el conseller.

El conseller ha ressaltat la novetat d’incloure a l’alumnat d’ensenyances artístiques superiors en la convocatòria de les beques ‘Manuela Solís’ per a la realització d’estudis d’Ensenyances Artístiques Superiors, i d’esta manera s’equiparen així amb els estudiants universitaris valencians. “Es tracta d’un exemple més del lideratge de la Comunitat Valenciana i l’aposta per estes ensenyances”, ha matisat.

Finalment, el José Antonio Rovira ha indicat que “en l’actualitat els tretze centres de l’ISEACV tenen sistemes d’assegurament intern de la qualitat acreditats per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA)”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller de Educación, José Antonio Rovira.