President
Jornada ASAJA

Carlos Mazón trasllada el suport del Consell al sector agrari i advoca pel diàleg per a resoldre els problemes de l’aigua

16/05/2024
Carlos Mazón trasllada el suport del Consell al sector agrari i advoca pel diàleg per a resoldre els problemes de l’aigua
  • Destaca la supressió de l’impost de successions i donacions que “facilita el relleu generacional en el camp” o l’inici “d’una política d’impostos zero al camp”
  • Defén l’autoritat moral de la Comunitat Valenciana per a reclamar l’aigua que necessita
  • Assenyala el suport del Consell a les reivindicacions de les organitzacions agràries “perquè estan fetes des del consens i el rigor”
  • El cap del Consell ha participat la II jornada ‘ASAJA Joven­+Mujer. Sembrando el mañana’
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha defés la reivindicació “des del diàleg, el treball conjunt i els deures ben fets” per a abordar els reptes de futur del sector primari de la Comunitat Valenciana.

El cap de Consell ha participat la II jornada ‘ASAJA Joven+Mujer. Sembrando el mañana’ on ha traslladat el suport del Consell a l’agricultura i la cultura de la nostra terra, així com per a afrontar el repte dels jóvens i la dona en el camp.

En este sentit, el president ha destacat la supressió de l’impost de successions i donacions que “facilita el relleu generacional en el camp” o la pròxima regulació de les estructures agràries per a “ser més competitius”. Igualment, ha assenyalat que “s’ha iniciat el camí d’una política d’impostos zero al camp per a la transmissió patrimonial dels terrenys agrícoles”.

Durant la seua intervenció, ha subratllat la posada en marxa del Pla Simplifica per a eliminar traves burocràtiques que “també beneficia tots els professionals i empreses del sector primari”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha assumit les prioritats de les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana plasmades en un document únic que va presentar el sector a Brussel·les. Així, ha agraït el paper d’ASAJA en l’elaboració d’este acord perquè “està fet des del consens, el rigor i la unió” i ha destacat el seu paper i compromís “amb la nostra terra”.

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha advocat per resoldre els problemes de l’aigua “des del diàleg al marge del conflicte” i ha posat com a exemples institucions com el Jutjat Privatiu d’Orihuela que serà declarat BIC immaterial. A més, ha reiterat el lideratge del nostre territori en gestió responsable de l’aigua ja que “el 40 % de tota l’aigua que es reutilitza a Espanya es fa a la Comunitat Valenciana”.

Per tot això, ha defés l’autoritat moral de la Comunitat Valenciana per a reclamar l’aigua que necessita en treballar “els nostres recursos amb serietat, sentit comú i solidaritat”. Igualment, ha esmentat el transvasament Xúquer-Vinalopó al qual ha posat com a exemple de transvasament entre províncies.

Així mateix, ha fet referència a la unió de la Comunitat de Madrid, Andalusia, Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana per a presentar conjuntament al·legacions a les regles d’explotació del transvasament Tajo-Segura.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats