Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

El Consell aprova el conveni per a la finalització de les obres de la ronda oest de Castelló de la Plana

20/05/2024
  • La Generalitat destina 37.320.000 euros per a esta actuació, que introduirà millores per a facilitar la vertebració de l’entorn metropolità

El Consell ha aprovat un conveni per a l’execució de les obres de finalització de la ronda oest de Castelló de la Plana, des de l’enllaç amb la CV-151 i els accessos a la Universitat Jaume I (UJI) fins a la rotonda d’accés a l’N-340, l’AP-7 i la CV-17.

L’actuació, que compta amb una aportació de la Generalitat de 37.320.000 euros, contribuirà a la millora de la seguretat viària i a l’accessibilitat al nucli urbà i els equipaments públics pròxims. Així mateix, suposarà la vertebració de l’entorn metropolità de la ciutat.

Es tracta d’un conveni singular amb una quantitat total de 46.486.349 euros, 37.320.000 euros dels quals els aportarà la Generalitat i 9.166.349 euros seran per compte de l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

Este tram és l’únic que queda pendent d’executar per a permetre tancar completament la ronda exterior a Castelló de la Plana. D’esta manera, es disposarà d’una alternativa al trànsit metropolità per una ronda completa, que voreja el nucli urbà i evita circular-hi.

A tal fi, l’objecte d’este conveni és establir la cooperació necessària entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, i l’Ajuntament de Castelló de la Plana per a la realització de les actuacions per a la finalització d’esta infraestructura.

La Generalitat assumirà la direcció i execució de l’obra viària en condicions adequades de funcionalitat i seguretat viària, tant per al trànsit motoritzat com per a vianants i ciclistes, per valor de 37.320.000 euros.  

Per la seua banda, l’Ajuntament de Castelló de la Plana assumirà la redacció dels projectes de construcció per a la definició de les obres i els documents per a l’obtenció de les autoritzacions sectorials (449.734 euros); l’obtenció de la disponibilitat dels terrenys necessaris per a l’execució de les obres (5.769.000 euros), així com la direcció i execució de les actuacions de millora/embelliment i integració ambiental addicionals de la zona verda, entre l’AP-7 i la ronda oest (2.947.615 euros).