Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Institut Valencià d’Art Modern

L’IVAM celebra la Nit dels Museus amb entrada gratuïta i activitats fins a mitjanit

17/05/2024
L’IVAM celebra la Nit dels Museus amb entrada gratuïta i activitats fins a mitjanit
  • L’exposició ‘Escena I. Fer paisatge’, amb obres de 33 artistes de la col·lecció des de 1930 fins hui, es clausura el diumenge 19 de maig
  • El dissabte, 18 de maig, el museu romandrà obert fins a les 00.00 hores amb propostes especials com l’actuació de la companyia OtraDanza

 

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) se suma a les celebracions pel Dia i la Nit Dels Museus amb entrada gratuïta el dissabte, 18 de maig, i un ampli programa de visites, trobades i accions específiques fins a la mitjanit. Esta acció permet, a més d’ampliar l’horari d’obertura en règim de gratuïtat, disfrutar d’una experiència única i visitar els espais expositius en un horari especial.

El dissabte 18 de maig, l’IVAM prepara una programació especial nocturna amb motiu de la Nit Europea dels Museus que comptarà amb l’actuació d’OtraDanza. En el marc de l’exposició ‘Sempere a París’, la companyia s’inspira en les obres de l’artista alacantí per a explorar la tridimensionalitat dels cossos en l’espai i l’ús de la llum. L’espectacle, que porta per títol ‘Sempere’, és d’accés lliure fins a completar aforament.

A partir de les 18:00 hores els visitants podran disfrutar de visites comentades a les exposicions. Entre les propostes previstes, el comissari d’exposicions, editor i docent Álvaro de los Ángeles oferirà una visita performativa a l’exposició ‘Escena I. Fer paisatge’ que es clausura este cap de setmana.

Es tracta d’una última oportunitat de recórrer les set sales d’esta mostra amb obres de 33 artistes de la col·lecció de l’IVAM, com Cecilia Vicuña, Ignacio Pinazo, Henri Matisse, Andrea Canepa, Miquel Navarro, June Crespo, Pierre Soulages, Susana Solano o Asunción Molinos Gordo.

La programació nocturna també inclou recorreguts per l’exposició de Julio González i la mostra sobre Ignacio Pinazo. Així mateix, s’ha organitzat una visita comentada a l’exposició ‘Un contínuum comú indefinidament llis’, que es va inaugurar el 16 de maig, amb més de 130 artistes de la col·lecció de l’IVAM.

Els Grans de l’IVAM, un grup estable de visitants sènior (majors de 55 anys) interessats a ampliar coneixements sobre història de l’art contemporani, realitzaran una mediació a l’exposició ‘Escena I. Fer paisatge’ el dissabte, 18 de maig, a les 18:00 hores.

 

Galeria d'imatges