Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació
Foment de la lectura

El projecte de la xarxa valenciana de biblioteques escolars en línia suma més de 1.000 centres educatius

19/05/2024
El projecte de la xarxa valenciana de biblioteques escolars en línia suma més de 1.000 centres educatius
  • A través d’esta iniciativa s’oferix un servici de biblioteca escolar accessible des de qualsevol lloc i amb qualsevol dispositiu connectat a Internet
  • L’objectiu del projecte és la transformació digital de les biblioteques escolars per a fer-les més accessibles i fomentar la lectura

Biblioedu, el projecte de la xarxa valenciana de biblioteques escolars en línia impulsat per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d’Infraestructures Educatives, suma ja un total de 1.060 centres escolars en tota la Comunitat Valenciana, 352 dels quals s’han adherit en el primer trimestre d’este curs escolar.

L’objectiu d’esta iniciativa és oferir un servici de biblioteca escolar completament en línia, accessible des de qualsevol lloc i amb qualsevol dispositiu connectat a Internet.

Des de la seua implantació este curs escolar, el nombre de centres educatius que formen part del projecte no ha deixat de créixer. Així, en el primer trimestre escolar s’han adherit a Biblioedu un total de 352 centres escolars, tant de Primària com de Secundària.

La iniciativa, que suposa un avanç en el mode en què estudiants, docents i no docents interactuen amb el catàleg de la seua biblioteca escolar, té en compte la seguretat i la privacitat de les dades de les persones usuàries i els garantix un entorn segur per a l’emmagatzematge de la informació.

Biblioedu s’emmarca en el projecte ‘Biblioinnova’t’, amb el qual la Conselleria d’Educació pretén dinamitzar les biblioteques escolars de la Generalitat i fomentar la lectura.

El requisit perquè un centre educatiu puga participar en el projecte ‘Biblioinnova’t’ i obtindre ajudes amb les quals invertir per a millorar la qualitat de les seues infraestructures i els fons bibliogràfics és que s’incorpore a Biblioedu.

Des de la Conselleria s’anima aquells centres que encara no s’han unit a Biblioedu (gva.es) a adherir-se a este projecte educatiu innovador per a poder gaudir així dels avantatges que oferix tindre el seu servici de biblioteca escolar en línia.

Galeria d'imatges