Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Parcs Naturals

Pradas exigix al Govern central que “deixe d’enganyar deliberadament els valencians” i envie l’aigua que necessita l’Albufera

17/05/2024
Pradas exigix al Govern central que “deixe d’enganyar deliberadament els valencians” i envie l’aigua que necessita l’Albufera
  • La consellera recorda que els 20 hectòmetres són els que la llei establix com a “mínims i essencials per a mantindre el llac de l’Albufera viu i en bon estat”
  • Reclama a la ministra Ribera “el rigor” que mereix el patrimoni natural d’esta Comunitat i “deixe de xafar amb les seues mentides la dignitat de tots els valencians”.
  • Acusa la ministra “d’interpretar de manera injusta les dades” i de “perjudicar l’ecosistema de la llacuna”

 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha exigit al Govern que “deixe d’enganyar deliberadament els valencians i els sectors que depenen del parc natural i envie els 20 hectòmetres que reclama des de desembre el president Carlos Mazón i que venen arreplegats en l’article 13 del Pla Hidrològic”. Salomé Pradas s’ha referit així a la resposta del Govern a les reclamacions de l’aigua per a la llacuna que formula la Generalitat. “Exigim a l’executiu que acabe amb esta farsa i diga per on ha entrat l’aigua que adduïx i explique qui ha registrat esta entrada. No ens valen interpretacions injustes del pla que perjudiquen l’ecosistema de la llacuna”, ha assenyalat.

En este sentit, ha manifestat que “els 20 hectòmetres que reclamem són els que la llei establix com a mínims i essencials per a mantindre l’Albufera viva i amb l’aigua en bon estat i el Govern ens els està negant, posant en perill la nostra joia de la naturalesa”. Per això, “davant el flagrant incompliment de la ministra Ribera continuarem actuant perquè arribe l’aigua que per llei ha de rebre l’Albufera”, ha afegit.

Salomé Pradas ha explicat que el Pla Hidrològic del Xúquer, aprovat en 2023 pel Govern, preveu com a restricció als sistemes 14,5 hectòmetres d’estalvis de la Séquia Reial del Xúquer procedents del sistema Xúquer, altres 10 hectòmetres d’este mateix sistema i 10 hectòmetres més del sistema Túria. Les aportacions al parc per les concessions de Sueca i Cullera porten vigents més de 15 anys i no contribuïxen a renovar el llac. Per això es va modificar el pla amb els 20 hectòmetres d’aportacions que ara el Govern nega.

Pradas ha reclamat a Ribera “que no confonga de manera deliberada l’aportació al parc natural amb el que la llacuna ha de rebre per llei i que en este cas sols han sigut 2 hectòmetres i no amb la qualitat que volem. Falten, per tant, 18 hectòmetres”.

La consellera ha indicat que “amb l’Albufera no es mentix” i ha afegit que “és un patrimoni natural que ens pertany a tots. Per això, exigim rigor i que la ministra Ribera no jugue amb ella, perquè fer-ho és xafar amb les seues mentides la dignitat de tots els valencians”.

 

Galeria d'imatges