Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Labora firma un protocol amb Fevama i Aidimme per a potenciar la formació professional en el sector del moble i fusta

17/05/2024
Labora firma un protocol amb Fevama i Aidimme per a potenciar la formació professional en el sector del moble i fusta
  • La Comunitat Valenciana té més de 2.600 empreses del sector de la fusta i moble, que generen actualment més de 20.000 ocupacions

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha firmat un protocol d’actuació amb els representants de la Federació Empresarial de la Fusta i el Moble de la Comunitat Valenciana (Fevama) i de l’Institut Tecnològic Metal·lomecànic, Moble, Fusta, Embalatges i Afins (Aidimme) amb l’objectiu d’impulsar i millorar la Formació Professional en l’àmbit de la fusta i el moble.

La firma d’este protocol ha tingut lloc durant la celebració de FIMMA + MADERALIA 2024 en Fira València, reconeguda internacionalment com la fira de referència del sector de la fusta i el moble.

L’acord ha sigut firmat pel secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Labora, Antonio Galvañ, el president de Fevama, Alejandro Bermejo, i el president d’Aidimme, Fernando Saludes. A més, ha comptat amb la presència del director general d’Ocupació i Formació, Elías Amor i amb el director del Centre de Referència Nacional (CRN) Transformació i Instal·lació Fusta i Suro, Aurelio Delgado.

Antonio Galvañ ha destacat l’aposta decidida de l’Administració per la Formació Professional, pels oficis i la innovació en un sector que, com ha manifestat, “es mereix tot el nostre suport”.

Per la seua part, el president d’Aidimme, Fernando Saludes, ha incidit en el fet que a través d’este acord es potencia “la capacitació del talent i les persones en un sector tan important com és el de la fusta a la Comunitat Valenciana i amb un gran posicionament i trajectòria de les nostres empreses”.

Finalment, Alejandro Bermejo, president de Fevama, ha destacat les xifres d’un sector “en auge” que busca atraure jóvens. “La fusta i moble està de moda i demanda mà d’obra qualificada” ha declarat.

Segons dades del sector, la Comunitat Valenciana té més de 2.600 empreses relacionades amb la fusta i el moble, que generen actualment més de 20.000 ocupacions. Actualment el sector pot presumir de tindre “desocupació zero”.

 

Galeria d'imatges