Presidència

El Museu de les Ciències celebra la final del concurs escolar de química Reacciona!

17/05/2024
El Museu de les Ciències celebra la final del concurs escolar de química Reacciona!
  • Més de 120 equips han presentat els seus projectes

El Museu de les Ciències ha celebrat la final del concurs escolar Reacciona! amb la presentació al jurat dels projectes finalistes. Enguany es complix la tretzena edició del concurs, fet en col·laboració amb la Secció Territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ-VAL) per a destacar la importància de la química.

El certamen, que ha comptat amb la participació de més de 120 projectes, es dirigix a estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional grau mitjà de tota Espanya, perquè exposen, de manera didàctica, creativa i original, algun procés químic.

El primer premi ha sigut per a l’equip d’estudiants de l’IES Vinalopó de Novelda, el segon premi per al projecte presentat per l’IES Juan de la Cierva y Codorníu de Totana (Múrcia), i el tercer premi ha reconegut el treball exposat pel grup escolar del Col·legi San José de la Montaña de Cheste.

Els premis, finançats per la Secció Territorial de València de l’RSEQ, estan dotats amb 1.200 euros per al primer guanyador, 600 euros per al segon i 300 euros per al tercer premi. La concessió del premi correspon en un 50 % al centre escolar i el 50 % restant als components de l’equip.

Maig és el mes de les finals dels concursos escolars que convoca la Ciutat de les Arts i les Ciències a principis de curs i amb els quals planteja diferents reptes científics a la comunitat escolar. Després de les finals de ‘Cristal·lització a l’escola’ divendres passat 3 de maig, la d’‘Acció pel Clima’ el divendres 10 de maig i la de Reacciona!, la pròxima cita serà amb el concurs ‘Desafiament Robot’ el divendres 31 de maig.

 

Galeria d'imatges