Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat exigix el soterrament de les vies a Alfafar, Sedaví i Benetússer i acusa el Govern central de proposar “pegats”

18/05/2024
La Generalitat exigix el soterrament de les vies a Alfafar, Sedaví i Benetússer i acusa el Govern central de proposar “pegats”
  • Salomé Pradas critica que Adif no es reunisca amb els afectats i reclama a l’executiu central que “escolte la veu dels veïns”
  • La consellera recorda que el Consell “va redactar un estudi de solucions viable” i es va oferir al Govern central per a la redacció del projecte definitiu

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha reclamat al Govern central el soterrament de les vies del tren a Alfafar, Sedaví i Benetússer i ha rebutjat l’alternativa que ahir va plantejar Adif als alcaldes, que implica la construcció d’un pas inferior.

Pradas ha assenyalat que es tracta d’“un pegat que no resoldrà els problemes d’inseguretat i de soroll que patixen cada dia els milers de veïns d’estes poblacions”. Per això, la consellera ha instat l’executiu central a “escoltar la veu dels veïns afectats, com ho fa el Consell”, i valore les alternatives plantejades per la Generalitat en el seu estudi de solucions.

La consellera ha lamentat “la falta de solucions definitives i ha retret l’actitud d’Adif, que ni tan sols va rebre la plataforma d’afectats d’Alfafar, Benetússer i Sedaví”.

En este sentit, ha recordat que fa unes setmanes va mantindre una trobada amb la plataforma d’afectats per este pas a nivell, que ha costat quasi 80 morts en les últimes quatre dècades. “En eixa trobada tots vam coincidir que la solució plantejada pel Govern central és insuficient i no solucionarà el problema”. Per això –hi ha afegit- “este Consell no només va redactar i va enviar al Ministeri de Transports l’estudi de solucions, sinó que es va oferir a redactar el projecte definitiu”, un oferiment -ha dit- “sobre el qual tampoc hem rebut resposta”.

Per això, ha insistit que el Consell “continuarà oferint ajuda als veïns i reclamarà l’execució del soterrament de vies plantejat en l’estudi de la Generalitat. Parlem d’una solució viable per a este punt negre, pel qual cada dia circulen 163 trens i creuen 1.400 vehicles”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas