President
Centenari Regs de Llevant Marge Dret

Carlos Mazón apel·la a la “unitat d’acció” de regants i Generalitat per a reivindicar l’aigua que necessita i mereix la Comunitat Valenciana

18/05/2024
Carlos Mazón apel·la a la “unitat d’acció” de regants i Generalitat per a reivindicar l’aigua que necessita i mereix la Comunitat Valenciana
  • Assegura que el dèficit hídric “no només és un problema d’Alacant, sinó que afecta tota la Comunitat Valenciana, perquè posa en risc la nostra competitivitat”
  • Valora “el treball i la defensa” dels regants per “maximitzar cada gota, protegir el nostre territori i assegurar-nos este recurs estratègic”
  • Subratlla el compromís del Consell amb el sector primari, perquè “sense l’aigua i sense el reg no és possible entendre el futur dels nostres pobles i ciutats”
  • Fa una crida a tots els actors polítics perquè se sumen a la Mesa de l’Aigua per a “treballar des de la unitat i el rigor per l’aigua que ens neguen a l’Albufera o en el transvasament Tajo-Segura”
  • El cap del Consell ha assistit al centenari de la Comunitat de Regants Regs de Llevant Marge Dret
Rojales.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apel·lat a “la unitat d’acció de regants i Generalitat per a reivindicar l’aigua que necessita i mereix la Comunitat Valenciana, perquè està avalada amb el pes de la raó, els fets i la història”.

El cap del Consell ha assistit a la jornada amb motiu del centenari de la Comunitat de Regants Regs de Llevant Marge Dret, on ha destacat el paper d’esta centenària institució “bolcada en el desenvolupament agrícola i econòmic de la nostra Comunitat i de la Regió de Múrcia”.

El president ha valorat el treball i la defensa dels regants per “maximitzar cada gota, protegir el nostre territori i assegurar-nos este recurs estratègic”, i el paper que exercixen a “transformar el territori, millorar-lo i crear vida i oportunitats”. Així, ha subratllat la importància estratègica dels transvasaments per a portar l’aigua que “permet conservar els camps i donar treball”.

Durant la seua intervenció, Mazón ha assegurat que el dèficit hídric “no només és un problema d’Alacant, sinó que afecta tota la Comunitat Valenciana, ja que posa en risc l’agricultura, la competitivitat en els mercats i l’economia”.

En este sentit, ha fet valdre la creació de la Mesa de l’Aigua, a la qual ja s’han adherit les universitats, els agents socials i els econòmics per a abordar des del diàleg els recursos hídrics. Així, el president ha fet una crida a tots els actors polítics perquè se sumen a esta iniciativa per a “treballar des de la unitat, la dada i el rigor per l’aigua que ens neguen a l’Albufera o en el transvasament Tajo-Segura”.

El màxim representant de l’executiu ha subratllat el compromís del Consell amb el sector primari, perquè “sense l’aigua i sense el reg no és possible entendre el futur dels nostres pobles i ciutats” i ha tornat a reclamar “un pacte nacional de l’aigua”.

Així mateix, ha reiterat el suport de la Generalitat per a “proporcionar suport, a Europa, als nostres productes, la nostra agricultura o la nostra aigua, perquè se’ls deixe de tractar pitjor que els que venen de fora”, i ha tornat a reclamar “un govern d’Espanya i una Unió Europea que ens defenga”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha entregat la medalla d’or de la institució a José Antonio Andújar, president de la Comunitat de Regants Regs de Llevant Marge Dret, del qual ha destacat la seua “labor a favor dels regants de la nostra terra i el seu compromís amb el transvasament Tajo-Segura”.

En l’acte també han participat el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez; el president del Sindicat Central de Regants de l’Aqüeducte Tajo-Segura (SCRATS), Lucas Jiménez, i alcaldes de diverses localitats del Baix Segura.

La Comunitat de Regants del Marge Dret de Rojales té una superfície regable de més 3.400 hectàrees als termes de Guardamar del Segura, Rojales, Benijófar, Los Montesinos, Almoradí, Algorfa, San Miguel de Salinas i Torrevieja. Els cultius predominants són cítrics i hortalisses.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats