Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas destaca la inversió publicoprivada de més de 13 milions per al port de Dénia i pacta l’elaboració d’un estudi d’impacte socioeconòmic

19/05/2024
Pradas destaca la inversió publicoprivada de més de 13 milions per al port de Dénia i pacta l’elaboració d’un estudi d’impacte socioeconòmic
  • La consellera assegura que la col·laboració entre la Generalitat i el sector és vital per a aconseguir “un recinte modern, eficient, sostenible i capdavanter”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat que la col·laboració publicoprivada “és la que possibilita la inversió de més de 13 milions d’euros en el port de Dénia”, en el qual la Generalitat assumirà la construcció de zones verdes, una nova estació de bombament i obres de millora d’eficiència energètica.

La titular d’Infraestructures del Consell —que ha visitat les instal·lacions i s’ha reunit amb la comissionada de la Presidència de la Generalitat per al port de Dénia, Pepa Font; la Mesa Portuària Consultiva, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt— ha pactat l’elaboració d’un estudi d’impacte socioeconòmic del recinte.

Per a la consellera, l’elaboració d’este treball serà vital per a tindre clara la situació del que és el port més rellevant que gestiona la Generalitat. “De manera paral·lela a esta mesura continuarem donant suport a esta infraestructura i així es reflectix en els pressupostos d’enguany, que consignen una partida d’1,2 milions d’euros per a diversos projectes de millora i adequació”, ha remarcat.

En este sentit, la consellera ha explicat que en el Consell “apostem per la col·laboració publicoprivada perquè, entre altres coses, creiem que és vital perquè el port de Dénia complisca el seu objectiu de ser un recinte modern, eficient, sostenible i capdavanter en el seu àmbit”.

Pradas ha destacat que al port de Dénia conviuen i treballen “moltes classes d’operadors: nauticoesportius, comercials, industrials, de servicis, d’hostaleria, pesquers o de transport de passatgers”. “La Generalitat és un actor més i volem ajudar a complir l’objectiu de ser una infraestructura líder en tot Espanya”, ha remarcat la consellera.

“Per tant, no volem que hi haja cap trava, cap obstacle. És al que ens vam comprometre i és el que estem fent amb mesures com la Llei de simplificació administrativa presentada esta setmana”, ha subratllat Salomé Pradas.

Turisme nàutic

En la trobada al port de Dénia també s’ha acordat potenciar totes les facetes de la infraestructura, incloent-hi el turisme nàutic. “Volem que el port de Dénia siga referent en tots els àmbits i treballarem junt amb la Conselleria de Turisme per a crear un full de ruta amb l’objectiu de fomentar esta classe d’activitats”, ha sentenciat Pradas.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas