Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Generalitat i Ajuntament de Gandia crearan una comissió amb municipis de la Safor i la Marina per a avançar en infraestructures clau com la CV-60 i el tramvia a Dénia

21/05/2024
Generalitat i Ajuntament de Gandia crearan una comissió amb municipis de la Safor i la Marina per a avançar en infraestructures clau com la CV-60 ...
  • La consellera Salomé Pradas confirma que les noves línies de transport per autobús entraran en funcionament en 2025
  • La Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Gandia sol·liciten de manera conjunta al Govern central el desdoblament de la línia Gandia-Cullera

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, han pactat la creació d’una comissió conjunta amb les comarques de la Safor i la Marina per a avançar en projectes clau com la CV-60 i el tramvia Gandia-Dénia.

Així ho han confirmat Pradas i Prieto després d’una trobada que han mantingut a l’Ajuntament de Gandia. Els dos dirigents han destacat que l’objectiu és treballar de manera conjunta per a desembossar infraestructures “que permeten el desenvolupament econòmic de les dos comarques”.

Durant la cita, la consellera ha traslladat al primer edil els progressos en projectes que coordinarà la futura comissió. “Des de la Conselleria avancem en la licitació de l’estudi informatiu per a ampliar el tramvia de Dénia a Gandia i el nostre objectiu és que en 12 mesos tinguem una solució clara”, ha incidit Pradas.

De la mateixa manera, ha destacat que estos treballs “no impliquen que renunciem al Tren de la Costa”. En este sentit, la consellera ha assegurat que la Generalitat es reunirà amb l’Ajuntament i el Ministeri de Transports “per a coordinar els dos projectes”.

D’altra banda, s’ha abordat el treball conjunt per a desbloquejar les obres de la CV-60, “un eix vertebrador comarcal i de tota la Comunitat Valenciana” per a la titular d’Infraestructures. Pradas ha concretat que en el tram Palma de Gandia-Gandia “està aprovat el projecte bàsic i es licitarà la redacció del projecte de construcció”. “D’altra banda, en el tram L’Olleria-Terrateig es firmarà la redacció dels projectes de construcció de tres subtrams”, ha postil·lat.

Finalment, s’ha pactat, a proposta de l’Ajuntament de Gandia, una taula a tres amb el Ministeri per a tractar l’enllaç amb l’AP-7.

Un altre dels temes traslladats ha sigut les connexions d’autobús de la Generalitat. La consellera ha destacat el compromís de la Generalitat amb Gandia i la Safor, que l’any que ve disposaran de dos nous corredors d’autobús comarcals, després d’una inversió de 19 milions d’euros. “La comarca tindrà 11 noves línies estructurades en els corredors la Safor Nord i la Safor Sud, que milloraran les freqüències i permetran una connexió més eficient amb punts clau com l’hospital o l’estació de tren”, ha concretat Pradas.

La titular d’Infraestructures ha recordat que el Ple del Consell va aprovar fa unes setmanes l’habilitació de la partida pressupostària per a sufragar el servici, la qual cosa suposa el pas previ a la licitació dels projectes. “El nostre compromís és que les noves línies puguen entrar en funcionament en la primera mitat de 2025”, ha incidit la consellera.

Línia Gandia-Cullera

D’altra banda, Salomé Pradas i José Manuel Prieto han coincidit en la necessitat que el Govern central duga a terme el desdoblament de la línia C1 en el tram Gandia-Cullera. “Treballarem junts perquè el desdoblament siga una realitat i per a millorar una línia que està massa acostumada a retards i cancel·lacions”, ha apuntat la consellera.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas