Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Biodiversitat

Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia col·laboren en programes de recuperació de fauna

21/05/2024
Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia col·laboren en programes de recuperació de fauna
  • Els titulars de Medi Ambient de les dos comunitats autònomes han comprovat l’estat de 16 tortugues babaues que han arribat recentment a l’Oceanogràfic
  • Salomé Pradas destaca “el treball conjunt en programes de recuperació de fauna com el projecte europeu ‘Life Cerceta Pardilla’, i el ‘Territorio Tortuga’”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i el conseller de Medi Ambient, Universitats, Investigació i Mar Menor, Juan María Vázquez, han visitat les instal·lacions de l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar de l’Oceanogràfic de València.

Allí han pogut comprovar l’estat en què es troben les 16 tortugues babaues (Caretta caretta), que havien arribat 24 hores abans a l’Oceanogràfic, procedents del Centro de Recuperación de Fauna Silvestre El Valle de la Regió de Múrcia. Estes tortugues van nàixer el passat estiu d’un niu registrat a Isla Plana, Cartagena. D’este niu ja s’havien traslladat el mes d’agost passat 35 tortugues a València per a formar part del programa ‘Head-starting’ de la Fundació Oceanogràfic a les quals se sumen ara les 16 acabades d’arribar.

Tal com ha destacat la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, “en l’actualitat, la Generalitat i la Regió de Múrcia treballen conjuntament en programes de recuperació de fauna com el projecte europeu ‘Life Cerceta Pardilla’, i el ‘Territorio Tortuga’”.

Estos programes inclouen accions com la cria en captivitat temporal de tortugues nounades per a augmentar la seua supervivència i la probabilitat de retorn a les platges de naixement una vegada superat el primer any. “A més, es perseguix el seguiment tècnic de l’espècie com a oportunitat d’obtindre dades científiques entre els equips veterinaris de les dos comunitats”, ha matisat Pradas.

Així mateix, les dos comunitats col·laboren en projectes d’educació ambiental i han organitzat visites i intercanvis per a compartir procediments, així com per a ampliar el ventall de solucions davant els processos d’adaptació climàtica.

 

Galeria d'imatges