Agricultura, Ramaderia i Pesca
IVIA

Agricultura proposa l’investigador José Blasco com a nou director de l’IVIA

22/05/2024
  • El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha traslladat esta proposta al Consell científic l’IVIA per a la seua aprovació
  • José Blasco Ivars és doctor en Informàtica, professor d’Investigació i coordinador del Centre d’Agroenginyeria de l’IVIA, al qual està vinculat des de l’any 1996 ​​​​​​​

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, ha acordat proposar el nomenament de l’investigador José Blasco com a nou director de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), organisme adscrit a la Direcció General de la PAC.

Esta proposta ha sigut traslladada pel conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, al consell científic de l’IVIA, que és l’òrgan encarregat de la seua aprovació.

Amb el nomenament de Blasco, reconegut investigador amb prestigi a escala internacional i perfil molt tècnic, s’inicia una nova etapa en l’IVIA en la qual es perseguix portar l’IVIA a un major nivell d’excel·lència i apostar encara més per la investigació i transferència de resultats al sector agrari.

Des d’Agricultura assenyalen que amb la proposta de nomenament s’ha buscat un perfil de consens, que compte amb el suport dels investigadors, basat en criteris de solvència científics, acadèmics, professionals i tècnics, així com en l’experiència en l’acompliment de llocs de responsabilitat i en la capacitat de lideratge per a planificar, implementar i liderar programes que permeten dur a terme els objectius marcats per l’IVIA.

Segons el reglament del mateix IVIA, la persona titular de la direcció del centre ha de ser nomenada “entre personal funcionarial amb titulació i coneixements científics apropiats”.

El nou director de l’IVIA substituirà Rodolfo Canet, que havia sol·licitat el seu relleu al conseller d’Agricultura. Des de la Conselleria agraïxen la implicació del fins ara director i de l’equip de gerència en el procés de renovació intern i contribució a l’institut tots estos anys.

Perfil

José Blasco és doctor en Informàtica, professor d’Investigació i coordinador del Centre d’Agroenginyeria de l’IVIA, al qual està vinculat des de l’any 1996. Compta amb una àmplia trajectòria professional en l’àmbit de la digitalització, automatització i robotització agrària i així com en el desenvolupament de tecnologia per a la inspecció ràpida i no destructiva de la producció agroalimentària en la qual ha rebut diversos premis de reconeixement internacional per la seua labor investigadora. Blasco és el coordinador d’un grup de treball internacional sobre Anàlisi d’Imatges i Espectroscòpia per a Productes i Processos Agrícoles i està especialitzat en tecnologies associades a l’agricultura de precisió per a inspecció i monitoratge en temps real per a agricultura de precisió.

També ha coordinat més de 30 projectes i contractes d’investigació, és autor de patents nacionals i internacionals, ha escrit més de 85 articles publicats en revistes científiques i 25 capítols en llibres d’editorials internacionals, i ha participat en més de 200 congressos i conferències per invitació.

L’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març. Entre els seus objectius està el d’impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i el d’integrar esta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col·laboració i cooperació propi de l’activitat investigadora.