Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Formació turística

Turisme Comunitat Valenciana prepara el nou programa formatiu de la Xarxa de Centres de Turisme

22/05/2024
CdT Alicante
  • El director general de Turisme ha presidit els consells assessors del CdT d’Alcoi i d’Alacant
  • José Manuel Camarero assenyala que l’objectiu de la Conselleria és “elaborar una programació concorde a les necessitats del moment i consensuada amb els col·lectius del sector”

Turisme Comunitat Valenciana està treballant en l’elaboració del nou programa formatiu de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) per al pròxim curs, amb noves propostes consensuades amb els col·lectius del sector turístic que treballen a les comarques on se situa cada CdT de la Comunitat Valenciana.

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, que ha presidit este dimecres els consells assessors del CdT d’Alcoi i d’Alacant, ha assenyalat que “estem treballant conjuntament en l’elaboració d’una programació concorde a les necessitats del moment”.

Camarero ha destacat que l’objectiu de la Conselleria és “elaborar una programació consensuada amb els col·lectius del sector turístic de la Comunitat Valenciana”. A més, ha explicat que “hem parlat de la preocupació que tenim per explicar que som un sector en el qual es treballa molt bé, altament qualificat i amb gent molt preparada”, per això, “des de Turisme oferim les millors infraestructures per a un ensenyament pràctic i amb altes probabilitats d’inserció laboral”, ha indicat el director general de Turisme.

Consell assessor CdT Alcoi

En el consell assessor del CdT d’Alcoi s’ha fet un resum de les accions formatives previstes durant el primer semestre de 2024. En concret, s’han fet un total de 13 cursos formatius que han comptat amb 162 participants. Entre la programació prevista per al segon semestre de 2024 destaquen cursos de cuina centrats en la cuina de tardor, com el de ‘Bolets i caça’, ‘Arrossos de muntanya’ o ‘Potatges, olles i calders’.

A més, també es troba la formació de ‘Tècniques de guiatge en vies ferrades’, o cursos de gestió com ‘Disseny de cartes per a restaurants amb Canva’, entre altres.

Després de la reunió del consell assessor del CdT d’Alcoi, José Manuel Camarero ha visitat les instal·lacions del nou Centre de Turisme (CdT+i) d’Alcoi, situat al complex Rodes i que s’espera que en breu puga estar finalitzat per a començar la seua activitat.

En la visita, el director general de Turisme ha assenyalat que “les obres van molt avançades” i ha recordat que “es tracta d’un CdT+i, d’innovació, en el qual ja estem treballant per a dotar-lo de contingut”. En esta línia, ha explicat que l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, “ja està plantejant proposades per a este CdT+i d’Alcoi”.

Consell assessor CdT Alacant

En el consell assessor del CdT d’Alacant també s’ha fet un resum de la programació del primer semestre de 2024, on s’han programat un total de 47 cursos formatius amb un total de 836 participants.

A més, s’ha acordat la programació que es durà a terme en el semestre que ve, tant de cursos amb certificat de professionalitat, com sense certificat de professionalitat, així com els cursos per als treballadors en actiu.

 

Galeria d'imatges