Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Publicada en el DOGV

La Generalitat convoca ajudes per a la formació de professionals en el camp de la innovació disruptiva i la intel·ligència artificial

23/05/2024
  • Els col·legis professionals i associacions empresarials i professionals poden concórrer a estes subvencions fins al pròxim 25 de juny
  • La convocatòria, publicada en el DOGV, incentiva l’aplicació de la IA i altres tecnologies afins i està dotada amb un pressupost màxim de 800.000 euros

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, ha obert una nova convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva dirigida a col·legis professionals i associacions empresarials i professionals per a la realització d’accions de formació en matèria d’innovació disruptiva i intel·ligència artificial (IA), segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 25 de juny.

L’objectiu d’esta nova crida pública, que està dotada amb un pressupost màxim de 800.000 euros, és el d’incentivar el desenvolupament de programes relacionats amb la transformació digital. En particular, se centra en projectes i activitats formatives que fomenten l’R+D+i, així com la incorporació de les diferents aplicacions de la IA i altres tecnologies disruptives afins com el big data, l’ús del 5G, internet de les coses (IoT, per les seues sigles en anglés) o blockchain.

Estes actuacions s’han de destinar, a més, a la capacitació tècnica del col·lectiu de professionals que integren les entitats beneficiàries, és a dir, els col·legis professionals, les associacions empresarials i les associacions professionals arrelades a la Comunitat Valenciana.

Estos programes i accions, la duració dels quals ha d’oscil·lar entre les 4 i les 50 hores, podran tindre un caràcter generalista, o bé proporcionaran formació especialitzada entorn de les tecnologies i els servicis concrets per a la seua aplicació a través de tallers pràctics, demostradors o proves d’ús.

El pressupost total de cada activitat, que ha de dur-se a terme abans de l’1 de novembre de 2024, ha de ser igual o superior als 3.000 euros, dels quals l’entitat beneficiària podrà recuperar via subvenció fins al 90 % del cost, amb un import màxim de 30.000 euros.

Per a optar a estos incentius, els col·legis professionals i les associacions empresarials i professionals han de comptar, abans de sol·licitar l’ajuda, amb un pla de formació específic sobre tecnologies disruptives o bé acreditar un programa general que incloga accions en esta matèria.

Les entitats podran concórrer esta convocatòria de manera individual o conjuntament amb altres col·legis o associacions d’àmbit complementaris. No obstant això, només s’admetrà un projecte que incloga diverses accions formatives per cada organització o agrupació d’entitats.

A més de la qualitat de les propostes, es valorarà de manera especial la coorganització entre diferents entitats, així com que disposen d’instituts tecnològics i universitats per a la seua impartició.