Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

La Generalitat interposa un recurs contenciós administratiu contra el Govern central per a reclamar el pagament de 733.000 euros de les rebaixes de les tarifes d’autobús

23/05/2024
La Generalitat interposa un recurs contenciós administratiu contra el Govern central per a reclamar el pagament de 733.000 euros de les rebaixes ...
  • Salomé Pradas assegura que el Ministeri de Transport “només sufraga el 23,6 % del cost en compte del 31,01 %”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha confirmat que la Generalitat ha interposat un recurs contenciós contra el Govern central després que s’haja desestimat la sol·licitud en el qual es reclamava el pagament de 733.460 euros pendents de les rebaixes del transport interurbà d’autobús que gestiona la Generalitat.

Així ho ha confirmat la consellera Salomé Pradas, que ha firmat la resolució per a interposar este recurs. La titular d’Infraestructures ha assegurat que la Generalitat “ha complit a rebaixar els preus del transport per autobús en un 50 % i ha destacat que el Ministeri de Transports ha d’assumir la seua part”.

La Direcció General de Transports i Logística de la Generalitat va presentar, el passat 3 de novembre, al·legacions a la resolució del Govern central en haver sigut adjudicades ajudes directes. “El problema és que només se sufraga un percentatge del 23,6 % del cost del servici en compte del 31,01 % en utilitzar dades no actualitzades”, ha indicat la consellera.

Esta falta de fons implica que la Generalitat ha de fer una aportació addicional de 733.460,28 euros, més enllà de l’obligació del finançament del 20 % del preu dels abonaments i títols multiviatge assumida per la Generalitat segons el que disposa l’article 161.2 del Reial decret llei 5/2023.

Després que les al·legacions foren rebutjades sense determinar cap motivació, la Conselleria va formular el requeriment previ al recurs contenciós administratiu que no va obtindre resposta, la qual cosa ha motivat la interposició definitiva del recurs.

 

Galeria d'imatges