Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
DOGV

Esport destina 250.000 euros per a donar suport a la participació de les federacions esportives en campionats d’Espanya durant 2024

23/05/2024
  • Les ajudes serviran per a finançar els gastos de participació en competicions nacionals de 44 modalitats esportives

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha publicat en el DOGV la resolució per la qual es destina més de 250.000 euros en ajudes per a donar suport a les federacions esportives que participen com a seleccions esportives de la Comunitat Valenciana en els campionats oficials d’Espanya per a seleccions autonòmiques que se celebren durant este any 2024.

En concret, estes ajudes serviran per a finançar, sobretot, els gastos derivats d’equipar la selecció d’una manera homogènia, en competicions nacionals de 44 modalitats esportives, entre les quals estan els campionats d’atletisme, bàsquet, handbol, ciclisme, esports adaptats, muntanya i escalada, gimnàstica, halterofília, judo, natació, motociclisme, patinatge, tenis, voleibol o vela, entre altres.

Així, s’entén com a campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques les competicions úniques en el calendari anual de la federació espanyola corresponent l’objecte de la qual siga obtindre una classificació oficial en una determinada modalitat esportiva i categoria.

Excepcionalment, per als esports autòctons, com és el cas de la pilota valenciana, en les quals les competicions d’àmbit superior a l’autonòmic no estan convocades per cap federació espanyola, es consideraran altres competicions de seleccions d’àmbit nacional i internacional.

Les subvencions es destinaran, en primer lloc, a finançar els gastos dels equipaments esportius tant per als esportistes com per al personal tècnic. A més, podran sol·licitar-se també per a sufragar altres gastos com els desplaçaments, allotjament i restauració derivats de la participació en les competicions.

Queden exclosos altres gastos derivats, entre altres, de les concentracions prèvies o preparatòries per a estos campionats.