Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts Escèniques

L’IVC posa a la venda les últimes entrades per a la representació de ‘La Regenta’ en el Teatre Principal de Castelló

24/05/2024
L’IVC posa a la venda les últimes entrades per a la representació de ‘La Regenta’ en el Teatre Principal de Castelló
  • L’obra és una adaptació d’Eduardo Galán del clàssic de Leopoldo Alas Clarín
  • La representació, que forma part de l’abonament de primavera, tindrà lloc el dissabte 25 de maig, a les 19:00 hores

 

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha posat a la venda les últimes entrades disponibles per a assistir a la representació de l’adaptació teatral del clàssic de la literatura espanyola La Regenta, de Leopoldo Alas Clarín, que tindrà lloc el dissabte 25 de maig a les 19:00 hores, en el Teatre Principal de Castelló.

El dramaturg i guionista Eduardo Galán és el responsable de l’adaptació teatral d’esta novel·la publicada en 1884. Així mateix, la versió que es pot veure a Castelló de la Plana està dirigida per Helena Pimienta i és una coproducció del Teatro Fernán Gómez, Centro Cultural de la Villa i Secuencia 3.

L’obra està ambientada en la ciutat de Vetusta i retrata amb duresa l’ambient d’una ciutat de províncies dominada per una classe alta ociosa i el clergat. Una història sobre l’enfrontament entre la passió desbordada dels desitjos i de l’amor davant de les cadenes de la moral.

L’actriu Ana Ruiz dona vida en escena a Ana Ozores, la protagonista. Una bella i jove xica que es casa amb Víctor Quintanar, home egoista, molt major que ella i regent de l’Audiència de Vestusta.

Ana se sent atabalada en el seu matrimoni i, a causa de la seua frustració, és atrapada per Don Álvaro, el donjuan de la ciutat, i pel seu propi confessor, Don Fermín de Pas, qui anhela convertir-la en la seua esposa.

La representació forma part de l’abonament cultural de primavera. Les últimes entrades a la venda poden adquirir-se en taquilla i en la web de l’IVC.

 

Galeria d'imatges