Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat repara de manera urgent els desperfectes en la CV-125 ocasionats per les fortes pluges del cap de setmana

25/05/2024
La Generalitat repara de manera urgent els desperfectes en la CV-125 ocasionats per les fortes pluges del cap de setmana
  • La solsida de part del mur de contenció en el marge esquerre de la carretera es va produir a l’altura de l’accés a Cinctorres  
  • La directora general d’Infraestructures ha destacat “la ràpida actuació dels tècnics de la Conselleria per a planificar la reconstrucció, que es prolongarà durant un mes i mig”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori està reparant de manera urgent els desperfectes en la CV-125 ocasionats per les fortes pluges del cap de setmana passat. Els treballs s’han iniciat després de reunir-se la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, amb els alcaldes de Portell, Forcall i Morella, i representants de la Diputació de Castelló.

El cap de setmana passat es va produir un episodi de pluges intenses, que va provocar en la nit del dilluns 20 de maig la solsida de part d’un mur de contenció del marge esquerre en la CV-125, a l’altura del punt quilomètric 9+385, pròxim a la població de Cinctorres.

De manera preventiva, per seguretat i per la necessitat d’espai per a executar les obres, la carretera CV-125 es va tallar al trànsit entre l’eixida de la població de Cinctorres fins a l’encreuament de la mateixa CV-125 amb el camí del Fraiximeno/la Canà. Per tant, les alternatives de trànsit previstes preveuen la circulació des de Cinctorres fins a la carretera CV-14 per la CV-124, passant pel Forcall, i viceversa.

A més, la directora general d’Infraestructures ha valorat “la ràpida actuació dels servicis de conservació de la Conselleria davant de situacions d’emergència per a planificar la reconstrucció, que es prolongarà durant un mes i mig”.

En este sentit, Martínez Ruzafa ha destacat que es va posar en contacte telefònic, la mateixa nit del dilluns i el matí del dimarts, amb l’alcalde de Portell i l’alcaldessa de Cinctorres per a comunicar-los la necessitat del tall de la carretera i informar-los de la visita immediata dels tècnics per a definir l’actuació d’emergència.

D’esta manera, els treballs necessaris per a la reparació dels desperfectes de la carretera CV-125 s’estructuraran en tres fases. La fase 1 comprén l’excavació i la retirada del ferm, els materials de farciment i les restes del mur esfondrat.

Durant la fase 2, es reconstruirà l’esplanada i el mur esfondrat amb escullera i amb formigó en massa. Finalment, la fase 3, que se centrarà en la reposició del ferm amb mescla bituminosa en calent (MBC), així com dels sistemes de contenció afectats.

La carretera CV-125 és una important via de comunicació que forma part de la Xarxa Local de Carreteres de la Comunitat Valenciana. Esta infraestructura viària connecta la carretera CV-14, en la rodalia de Morella, amb la província de Terol, passant per Cinctorres i Portell, i col·labora de manera molt important en la mobilitat dels veïns de la comarca dels Ports.

Galeria d'imatges