Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
Regadius

Aguirre visita les obres de reparació d’infraestructures hidràuliques de la comarca del Baix Segura

24/05/2024
Aguirre visita les obres de reparació d’infraestructures hidràuliques de la comarca del Baix Segura
  • El conseller d’Agricultura ha visitat la séquia de Callosa i s’ha reunit amb representants del Jutjat Privatiu d’Aigües de Callosa de Segura
  • Les obres beneficiaran més de 22.700 regants i una superfície de 27.110 hectàrees

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha fet una visita a les obres de reparació que s’estan duent a terme en matèria d’infraestructures hidràuliques de regadiu, que la Conselleria té en marxa actualment, i que s’emmarquen en les mesures d’adaptació al risc d’inundació a la comarca del Baix Segura.

Prèviament, Aguirre s’ha acostat a l’Oficina Comarcal Agrària d’Orihuela, on ha destacat el treball que fa esta oficina en la seua relació amb els agricultors i ramaders de la zona.

Esta és la segona vegada que el conseller es trasllada a esta zona, que es troba immersa en treballs de millora i consolidació de la xarxa d’infraestructures hidràuliques per a regadiu al Baix Segura.

Concretament, Aguirre ha visitat les obres de la séquia de Callosa en la tanda d’Orihuela que consistixen en la impermeabilització i reparació dels seus murs.

Seguidament, el conseller d’Agricultura s’ha traslladat a la seu del Jutjat Privatiu d’Aigües de Callosa de Segura, on ha mantingut una trobada amb representants d’esta entitat, així com amb comunitats de regants.

Durant la reunió han abordat diversos assumptes com el condicionament de l’arrova d’Aljuvent, la canonada d’aprofitament de les aigües de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Callosa de Segura, el projecte Assarb de Pilar de la Horadada o el reconeixement de bé d’interés cultural (BIC) per al Jutjat d’Aigües.

En este sentit, cal recordar que les ajudes convocades recentment estan dirigides exclusivament a les comunitats de regants, jutjats d’aigües, sindicats de regs o altres entitats de regadiu i titulars d’explotacions ramaderes del Baix Segura.

La realització d’estes obres en infraestructures hidràuliques de la comarca del Baix Segura beneficiarà més de 22.700 regants i afectarà una superfície de 27.110 hectàrees.

Galeria d'imatges