Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació

La Comunitat Valenciana rep 755.000 euros de fons europeus per a la creació d’aules d’emprenedoria en la Formació Professional

26/05/2024
  • Estes ajudes s’emmarquen en el Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU
  • Es concediran als centres d’FP 151 ajudes econòmiques de 5.000 euros cada una

La Comunitat Valenciana ha rebut 755.000 euros per a la creació i manteniment d’aules d’emprenedoria en el marc del Pla estratègic d’impuls de la Formació Professional del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Amb els fons rebuts a través del Ministeri d’Educació, la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació finançarà el manteniment de les aules creades en el curs 2022 i 2023, així com la creació de 70 aules per al curs 2024-2025 (abans del 31 de desembre de 2024).

En concret s’assignaran 151 ajudes econòmiques de 5.000 euros cada una. Els centres d’FP que vulguen participar en la convocatòria poden sol·licitar-ho fins al pròxim 29 de maig.

Les aules d’Emprenedoria en FP tenen com a objectiu difondre la cultura emprenedora en els centres educatius, i d’esta manera crear el context adequat per a desenvolupar en l’alumnat qualitats fonamentals que augmenten la seua ocupabilitat, com ara creativitat, curiositat, capacitat de pensament divergent, presa d’iniciativa, detecció de necessitats/oportunitats en l’entorn o lideratge de projectes, entre altres aspectes.

Així mateix, a través d’estes aules es pretén canalitzar les iniciatives emprenedores de l’alumnat, així com dels graduats, mitjançant un sistema d’orientació, guia i tutela de les seues idees emprenedores. També fomenten la participació dels centres educatius en projectes d’emprenedoria amb altres centres, entitats i organitzacions.

Un altre dels objectius d’estes aules és impulsar el disseny i la creació d’un o diversos espais d’emprenedoria en els centres educatius amb la finalitat d’oferir el suport organitzatiu i tècnic necessari per a donar compliment als objectius anteriors.

Els centres destinaran els fons rebuts a la formació del docent responsable d’aula d’emprenedoria i la seua mobilitat, estrictament associada a aules d’emprenedoria; gastos derivats de les accions i projectes d’emprenedoria posats en marxa pel centre o en col·laboració amb altres organitzacions; gastos directes en béns i servicis que puguen vincular-se indubtablement amb l’actuació amb l’única limitació de poder adquirir béns d’immobilitzat sol mitjançant rènting; i gastos relacionats amb la informació i difusió de l’actuació.

Les assignacions econòmiques associades a la creació d’aules Emprén formen part del programa Emprén que, juntament amb els programes Innovatec, Qualitas i Acredita pertanyen a la XARXA NOVIGI.