Hisenda, Economia i Administració Pública

La Generalitat instal·larà dispositius tecnològics en 47 edificis d’atenció ciutadana per a millorar l’accessibilitat de persones amb discapacitat cognitiva

24/05/2024
  • Les actuacions s’emmarquen en el Pla d’accessibilitat universal i inclusiva dotat amb 16 milions d’euros procedents del Mecanisme per a la recuperació i resiliència
  • L’objectiu és que les persones amb discapacitat visual o auditiva puguen accedir en igualtat de condicions i de manera inclusiva als servicis públics

​​​​​​

La Generalitat instal·larà equipament i dispositius tecnològics d’informació i orientació, així com avisos lumínics, tant a l’interior com en l’exterior, de 47 edificis d’atenció ciutadana per a millorar l’accessibilitat de persones amb discapacitat cognitiva.

Estes actuacions es desenvoluparan en virtut del conveni entre la Secretaria d’Estat de Drets Socials i la Comunitat Valenciana per a l’execució de projectes amb càrrec als fons procedents del Mecanisme per a la recuperació i resiliència.

En funció d’este acord es van assignar 16 milions d’euros al Pla d’accessibilitat universal i inclusiva de les administracions públiques valencianes a càrrec de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Dels 47 immobles en els quals es millorarà l’accessibilitat, 24 estan adscrits a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i 13 a la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública. A més s’actuarà en un edifici de l’Institut Valencià de Serveis Socials i en 9 de l’Institut Valencià de la Joventut.

Esta adequació permetrà que les persones amb discapacitat cognitiva puguen accedir en igualtat de condicions i de manera inclusiva als servicis públics que oferixen els edificis d’atenció ciutadana, amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida i seguretat.

L’autorització d’accés als immobles i l’execució de les instal·lacions per part de les empreses adjudicatàries s’ha fet mitjançant l’acord subscrit entre la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública.

Este acord, a més, establix que serà la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge l’encarregada de la gestió i contractacions de les actuacions de millora en els immobles.