Medi Ambient, Infraestructures i Territori

El Consell col·labora amb la Fundació Biodiversitat per a dur a terme el projecte Life Cerceta Pardilla

28/05/2024
  • La Conselleria de Medi Ambient contribuirà en el projecte amb 162.771 euros

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que permetrà l’execució d’accions incloses en el projecte Life Cerceta Pardilla.

El pressupost global de l’aportació de la Generalitat a este projecte ascendix a 255.029 euros, dels quals 162.771 euros són aportats directament per la Conselleria i 92.258 euros són concedits per la Fundació Biodiversitat en la seua condició d’intermediària de la contribució de la UE, coordinadora del projecte.

La finalitat d’este projecte europeu és millorar l’estat de conservació de 3.000 hectàrees d’aiguamolls i evitar el risc d’extinció del sarcet marbrenc, una au que es troba en situació crítica a Espanya.

A través d’este conveni, es busca fer front a amenaces com la reducció del seu hàbitat, la caça o la falta de quantitat i qualitat de l’aigua. També es pretén reforçar les poblacions de sarcet mitjançant un programa de cria en captivitat, així com millorar el coneixement i integrar els requisits ecològics de l’espècie en les polítiques sectorials i sensibilitzar sobre la seua importància.