Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Artesania culinària

La directora general de Comerç visita Proava, guardonada amb el premi a la millor entitat de promoció de productes agroalimentaris d’Espanya

28/05/2024
La Directora general de Comercio, Artesanía y Consumo, Maribel Sáez, junto a los responsables de Proava
  • Maribel Sáez afirma que “este reconeixement és una mostra de l’excel·lent qualitat tant dels productes agroalimentaris valencians com de la seua cuidada posada en valor”
  • El guardó s’entrega este cap de setmana en l’assemblea general que la Federació Espanyola de Confraries Víniques i Gastronòmiques (Fecoes) celebra a Ponferrada (Lleó)

La directora general de Comerç, Artesania i Consum, Maribel Sáez, ha visitat Proava, organització especialitzada en la promoció de productes agroalimentaris de qualitat de la Comunitat Valenciana.

Proava acaba de ser guardonada amb el Premi a la millor entitat de promoció agroalimentària d’Espanya per la Federació Espanyola de Confraries Víniques i Gastronòmiques (Fecoes).

En la seua visita a l’entitat valenciana, Maribel Sáez ha destacat que “este reconeixement és una mostra tant de l’excel·lent qualitat dels nostres productes agroalimentaris com de la seua cuidada posada en valor i promoció.”

Amb més de 30 anys d’història, Proava col·labora i desenvolupa la seua activitat de la mà, entre altres, de la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum i del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, dependents de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes.

Mostra anual

Entre les seues activitats destaca l’organització anual de la mostra Proava, considerada el major esdeveniment popular de la gastronomia de la Comunitat Valenciana i que reunix, tal com recorda Sáez, “desenes de productors autòctons de vins, cerveses, caves, licors, embotits, formatges, olis i productes artesanals. A més, han convertit El Celler del Segle XIII, el celler més antic de la ciutat de València, en un node de promoció i difusió de tots els seus productors associats.”

Este premi, afig la directora general, “servix també per a visibilitzar una trajectòria basada en l’emprenedoria i el compromís amb el sector primari valencià i té el significatiu valor de ser concedit per les confraries vinícoles i gastronòmiques de tota Espanya, la qual cosa és particularment rellevant”.

El guardó com a millor entitat nacional de promoció de productes agroalimentaris 2024 forma part dels premis nacionals ‘Artesanía Culinaria’ i s’entregarà este cap de setmana, durant la celebració a Ponferrada (Lleó) de la XIV Trobada de Confraries Víniques i Gastronòmiques del país.

 

Galeria d'imatges