Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Jornada tècnica

Turisme Comunitat Valenciana reunix a Dénia 57 entitats locals que executen plans de sostenibilitat turística en destinació

28/05/2024
Turisme Comunitat Valenciana reunix a Dénia 57 entitats locals que executen plans de sostenibilitat turística en destinació
  • El director general de Turisme ha participat en la jornada formativa emmarcada en el Pla de formació de turisme sobre fons de Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR)
  • L’objectiu de la sessió és facilitar la informació necessària per a l’execució dels projectes, la inversió dels quals ascendix a 151 milions d’euros

 

Turisme Comunitat Valenciana ha reunit este dimarts en el CdT de Dénia els responsables de les 57 entitats locals encarregades d’executar els plans de sostenibilitat turística en destinació (PSTD) adjudicats en les tres convocatòries celebrades, des de l’any 2021 a l’any 2023.

Es tracta d’una jornada tècnica, retransmesa també en format en línia, que forma part del Pla de formació de turisme sobre fons de Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR), i l’objectiu de la qual ha sigut compartir coneixements i facilitar tota la informació necessària per a l’execució dels projectes.

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, qui ha participat en la sessió juntament amb la subdirectora general de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística de la Secretaria d’Estat de Turisme, Ana Muñoz, ha assenyalat que “esta jornada oferix l’oportunitat als gestors municipals de resoldre dubtes, així com traslladar les últimes novetats del programa per a poder continuar avançant”.

En este context, José Manuel Camarero ha destacat la importància de la gestió compartida, “perquè tots hem anat aprenent a força de compartir”, ha afegit. Així mateix, ha subratllat que “este programa es caracteritza pel seu caràcter transversal i per la seua capacitat transformadora”, fent referència al territori no solament en l’àmbit físic, sinó també econòmic i social.

De fet, ha recordat que “estos plans disposen d’un percentatge d’inversió establit per a qüestions vinculades al medi ambient, la transició digital o la mobilitat sostenible”.

A la Comunitat Valenciana els plans de sostenibilitat turística en destinació (PSTD) tenen un gran impacte en tot el territori, ja que els 151 milions d’euros d’inversió es distribuïxen en 57 entitats locals que gestionen destinacions de totes les tipologies, urbanes, de sol i platja, o d’interior.

 

Galeria d'imatges