Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Concurs Internacional Fideuà de Gandia

La secretària autonòmica de Turisme afirma que la gastronomia posiciona la Comunitat Valenciana com a destinació turística de referència

28/05/2024
La secretària autonòmica de Turisme afirma que la gastronomia posiciona la Comunitat Valenciana com a destinació turística de referència
  • Cristina Moreno ha assistit a la presentació del 49 Concurs Internacional Fideuà de Gandia i Gastronomia
  • Destaca que estes iniciatives “enriquixen la nostra oferta turística, fomenten el desenvolupament local, creen ocupació i enfortixen la nostra economia”

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha afirmat que la gastronomia és un reclam turístic de la Comunitat Valenciana com a destinació de referència en l’àmbit mundial.

Cristina Moreno ha fet estes declaracions en la presentació del 49 Concurs Internacional Fideuà de Gandia, que ha tingut lloc a València, on ha posat de manifest que este esdeveniment “destaca la riquesa cultural i la diversitat gastronòmica del municipi i de tota la Comunitat Valenciana”.

A la presentació d’este certamen, que se celebrarà el pròxim 5 de juny i reunirà en la capital de la Safor cuineres i cuiners de reconeixement internacional, han assistit a més de la secretària autonòmica, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, a més d’altres membres de la corporació municipal de Gandia, així com representants d’associacions turístiques.

Durant la seua intervenció, Cristina Moreno ha declarat que “amb este concurs s’aconseguix difondre i enaltir les excel·lències d’este tradicional i prestigiós plat de la gastronomia valenciana, com és la fideuà, i a més contribuïx a promocionar la destinació Gandia”.

Per això, ha assenyalat que des de la Generalitat “estem compromesos a donar suport i promoure este tipus d’iniciatives que no solament enriquixen la nostra oferta turística, sinó que també fomenten el desenvolupament local, creen ocupació i enfortixen la nostra economia”; i ha incidit en què “la col·laboració entre les institucions, el sector privat i la comunitat local és essencial per a assegurar que esdeveniments com el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia continuen sent un èxit”.

També ha destacat “la importància d’esdeveniments com este en el marc de les nostres accions de promoció gastronòmica, ja que s’ha convertit en un producte cada vegada més demandant i amb capacitat per a atraure un segment de la demanda molt interessant, que desestacionalitza i genera més gasto”.

En este sentit, ha assegurat que “iniciatives com esta enfortixen la marca gastroturística de L’Exquisit Mediterrani”, i consoliden la posició de la Comunitat Valenciana com una de les destinacions gastronòmiques més destacades del món.

A més, la responsable de Turisme ha volgut subratllar la trajectòria d’este concurs, que després de les seues 49 celebracions “ha crescut i s’ha consolidat com una cita ineludible per als amants de la gastronomia”. “Cada any, cuiners de diferents racons del planeta venen a Gandia per a demostrar el seu talent i creativitat, però també per a aprendre de la nostra tradició i endur-se un trosset de la nostra cultura, sent autèntics ambaixadors de la nostra destinació i la nostra gastronomia”, ha afegit.

Finalment, la secretària autonòmica de Turisme ha felicitat els organitzadors, patrocinadors i tota la ciutat de Gandia “pel seu esforç i dedicació per a fer possible que un certamen gastronòmic d’esta importància es convertisca en tot un referent”.

Galeria d'imatges