Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Salomé Pradas destaca l’èxit de la Setmana de la Biodiversitat i confirma que s’ha aconseguit generar més de 16.000 dades noves

- La consellera assegura que s’ha aconseguit l’objectiu quant a la recopilació d’espècies i, a més, s’ha aconseguit augmentar la informació sobre la riquesa biològica de València
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat l’èxit de la Setmana de la Biodiversitat i ha confirmat que s’ha aconseguit el rècord de generar més de 16.000 dades noves sobre la ciutat de València en el marc de la Capitalitat Verda Europea.
Així ho ha confirmat la consellera, que ha participat esta setmana en les jornades i ha visitat el centre de dades de NaTúria, on també ha destacat “la importància d’esta iniciativa per a potenciar la investigació i la recopilació d’informació per a visibilitzar la riquesa de l’entorn natural més pròxim a la ciutadania”.
Tal com ha afirmat Pradas, “des de les pedanies del nord fins a la Devesa del Saler, incloent-hi parcs urbans i tota la franja marítima, s’han recaptat dades essencials sobre les espècies presents amb la finalitat de millorar la gestió i conservació de la biodiversitat local”. I hi ha afegit que “s’ha superat amb escreix l’objectiu marcat d’aconseguir unes 10.000 dades noves”.
En este sentit, la titular de Medi Ambient ha recalcat que esta iniciativa tracta de “visibilitzar el ric patrimoni natural que tenim en el nostre entorn perquè siga conegut i valorat per la ciutadania”. A més, Pradas ha donat a conéixer algunes dades que es desprenen dels estudis realitzats fins ara, que mostren l’èxit de les activitats. “S’han localitzat en el mar 2.855 espècies no citades, mentres que en terra ens acostem a les 3.280, prop del màxim registrat”, ha assegurat.
Durant estos dies, desenes d’especialistes de 38 entitats diferents han recorregut tot el terme municipal de la ciutat de València per a estudiar i documentar la biodiversitat que es troba als parcs urbans, l’horta, la platja, el mar, l’Albufera i la devesa, entre altres espais.
A més, la prospecció també ha previst l’espai marí, amb gran valor ecològic per a la ciutat de València. Per a complementar estos estudis, un equip de la Universitat Politècnica de València està utilitzant drons per a gravar algunes de les activitats d’investigació.
Les setmanes de la Biodiversitat són una marató de recollida de dades d’espècies silvestres (des de microorganismes fins a plantes, invertebrats i vertebrats) que s’organitzaven anualment des de 2006 per a recopilar dades per al Banc de dades de biodiversitat (BDB) de la Comunitat Valenciana en zones poc prospectades o en territoris on localment (ajuntaments, parcs naturals) es volguera fer valdre la riquesa biològica d’una zona.
Esta cita, que organitzen la Generalitat i l’Ajuntament de València, compta amb la col·laboració de l’Oceanogràfic, el Laboratori María Rosa Miracle, la fundació Fisabio, Redeia, Global Omnium i la Universitat de València.