Presidència

El Museu de les Ciències celebra la final de la XII edició del concurs ‘Desafío Robot’

31/05/2024
El Museu de les Ciències celebra la final de la XII edició del concurs ‘Desafío Robot’
  • Un total de 475 estudiants han presentat els seus projectes robòtics

El Museu de les Ciències ha celebrat la final de la XII edició del concurs ‘Desafío Robot’, amb la participació de 475 estudiants distribuïts en 93 equips procedents de 35 centres escolars que han competit amb un robot dissenyat i programat per ells mateixos al llarg de tot el curs.

Les diverses proves del certamen, que compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, IngenioKids i Omron, s’han realitzat a la Sala d’Arcs del Museu de les Ciències. A més de les competicions, s’ha instal·lat una zona expositiva on estes empreses i institucions han mostrat alguns dels seus productes i projectes d’investigació.

En la categoria LEGO SUMO, els col·legis guanyadors en Primària han sigut els equips del Col·legi Rivas Luna de l’Eliana, tant el primer com el segon premi; i en Secundària, Batxillerat i cicles formatius, l’IES Balears de València, el primer premi, i l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva, el segon. En la modalitat SUMO LIBRE, els equips guanyadors han sigut de l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva, tant el primer lloc com el segon.

Els equips de l’IES Rascanya de València han guanyat en la categoria DESAFÍO: Port de Mercaderies en la menció especial, així com el primer i segon premi. En la categoria de CREATIVA Robot Dance, la prova de ball, el primer premi ha sigut per a l’equip de l’IES Pare Arques de Cocentaina, i el segon guardó per a un altre equip del mateix centre escolar.

La Ciutat de les Arts i les Ciències és un espai cultural en el qual es promou de moltes maneres la curiositat per la ciència i la tecnologia, especialment entre els més jóvens, i els robots suposen una oportunitat per a aconseguir-ho. ‘Desafío Robot’ és un referent a la Comunitat Valenciana en competicions de robòtica.

Galeria d'imatges