Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca el concurs d’astrofotografia ‘AstroCiutat. L’univers en imatges’

04/06/2024
Planetario en el Hemisfèric
  • Esta iniciativa busca divulgar l’astronomia l’any en el qual el complex està dedicant la seua programació a l’espai

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat la primera edició del concurs internacional d’astrofotografia ‘AstroCiutat. L’univers en imatges’ que posa en marxa este any en el qual el complex cultural dedica els seus nous continguts al coneixement del cosmos i l’exploració espacial.

A través d’este certamen la Ciutat de les Arts i les Ciències vol promoure entre el públic esta modalitat de la fotografia que vincula l’art amb la ciència i la divulgació astronòmica. Les fotos guanyadores s’exposaran en el carrer Menor, de lliure accés, del Museu de les Ciències.

Les persones interessades poden enviar les seues fotografies des d’este dimarts 4 de juny fins al dijous 18 de juliol. L’entrega de premis serà en el Museu de les Ciències el divendres 4 d’octubre amb motiu de l’inici de la Setmana Mundial de l’Espai.

Se n’atorgaran dos per cada categoria, el primer valorat en 1.000 euros i el segon premi valorat en 500 euros, aproximadament, en material i accessoris per a la pràctica de l’astrofotografia facilitats per les empreses especialitzades FotoAstro González i Fotopro. També s’inclouen dos entrades al Centro Astronómico del Alto Turia (CAAT), pertanyent a l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA).

El concurs establix les categories següents: ‘Cel profund’, amb fotografies o captures d’elements fora del nostre sistema solar que poden ser fetes amb telescopi o amb teleobjectius; ‘Lluna’, que engloba imatges del nostre satèl·lit natural en què es permet destacar detalls superficials, fases lunars, etc., i altres elements combinats amb la temàtica de la categoria; ‘Sol’, fotografies de l’astre, en les quals poden aparéixer altres elements combinats; ‘Via Làctia’, amb imatges que ressalten la majestuositat de la galàxia; i ‘Circumpolars/Trail’, en la qual poden participar captures d’estreles circumpolars o rastres d’estreles durant llargues exposicions.

Més informació en la pàgina web de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

 

Galeria d'imatges