Presidència
Segells transparència

El director general de Transparència destaca la importància de la rendició de comptes per a enfortir la confiança ciutadana en les institucions

04/06/2024
El director general de Transparència destaca la importància de la rendició de comptes per a enfortir la confiança ciutadana en les institucions
  • José Tárrega ha participat en el l’entrega dels Segells Infoparticipa als ajuntaments i diputacions més transparents de la Comunitat
  • S’ha reconegut la labor de set ajuntaments pel seu compromís amb la transparència: Onda, València, Elx, Gandia, Dénia, Santa Pola i Rafelbunyol, a més de les tres diputacions provincials

 

El director general de Transparència i Participació, José Tárrega, ha destacat la importància de la rendició de comptes “per a continuar avançant en transparència com a eix fonamental de la confiança ciutadana en les institucions”.

Així s’ha pronunciat el director general de Transparència durant l’acte d’entrega dels Segells Infoparticipa als ajuntaments i diputacions més transparents de la Comunitat Valenciana, guardons que concedix l’Observatori de Governança, Transparència i Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de la Universitat CEU Cardenal Herrera.

José Tárrega ha donat l’enhorabona als distingits amb este segell a l’excel·lència en el compliment de la transparència i ha subratllat que des del Govern Valencià “treballem perquè la transparència siga una pràctica constant i que la ciutadania puga conéixer de manera clara i accessible les dades rellevants sobre la gestió pública”.

Igualment, José Tárrega ha destacat la implicació dels ajuntaments i diputacions de la Comunitat Valenciana amb la qualitat i la transparència en els seus webs municipals, “una tasca amb la qual la Generalitat està fermament compromesa i en la qual continuarem treballant perquè tots els municipis valencians puguen aconseguir este reconeixement”.

Reconeixement a la transparència

En esta sexta edició dels Segells Infoparticipa s’ha reconegut la labor de set ajuntaments pel seu compromís amb la transparència: Onda, València, Elx, Gandia, Dénia, Santa Pola i Rafelbunyol. A més, les tres diputacions provincials també han obtingut este reconeixement.

Els Segells Infoparticipa són un reconeixement als esforços dels governs locals i provincials per proporcionar informació clara, accessible i actualitzada a la ciutadania. Per a fer-ho, s’analitzen 52 indicadors en les webs dels ajuntaments i diputacions de la Comunitat Valenciana.

En esta edició, Onda destaca com l’únic ajuntament que aconseguix el 100 % de compliment dels indicadors de transparència avaluats en el seu web. El seguixen València, Elx i Gandia, amb un 96 %, Dénia amb un 92 %, Santa Pola amb un 90 % i Rafelbunyol amb un 86 % dels indicadors aconseguits en el seu portal municipal. Les tres diputacions provincials també han obtingut el Segell Infoparticipa: la d’Alacant amb un 97,96 % de compliment, i les de València i Castelló, les dos amb un 89,80 %.

 

Galeria d'imatges