Presidència
Festes de la Magdalena

La Generalitat premia amb 30.000 euros les gaiates guanyadores de les festes de la Magdalena de 2024

05/06/2024
  • El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la concessió del Premi President i els Premis de la Generalitat a les Gaiates
  • L’objectiu d’estos guardons és fomentar el patrimoni cultural valencià

El Consell ha concedit els Premis President i Premis de la Generalitat a les Gaiates de la ciutat de Castelló de la Plana grans i infantils de 2024, segons la resolució publicada este dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’import total d’estos premis ascendix a 30.000 euros i amb estos guardons, que reconeixen tant els monuments com els artistes, la Generalitat vol contribuir així a fomentar el patrimoni cultural valencià.

Segons el decret de creació dels premis, el Patronat Municipal de Festes de Castelló de la Plana notifica, en cada edició, les gaiates gran i infantil guanyadores de la ciutat de Castelló de la Plana, així com les gaiates, grans i infantils, que han obtingut els premis restants.

Així, s’ha resolt concedir el Premi President de la Generalitat a la gaiata gran 7 Cor de la Ciutat, com a guanyadora de les gaiates grans de 2024 de la ciutat de Castelló de la Plana, que està dotat amb la quantia de 5.000 euros.

A més, s’ha concedit el premi Generalitat a l’artista Miguel Ángel Moreno Gracia, creador de la gaiata gran guanyadora de l’any 2024, que també està dotat amb 5.000 euros.

Així mateix, s’ha resolt concedir els Premis Generalitat a les següents gaiates grans guanyadores dels restants cinc Premis Gaiates 2024 de la ciutat de Castelló de la Plana: gaiata 6 Farola-Ravalet; gaiata 8 Portal de l’Om; gaiata 15 Sequiol; gaiata 19 La Cultural i gaiata 18 Crèmor. L’import d’estos premis és de mil euros a cada una de les gaiates guanyadores.

Gaiates infantils

Així mateix, s’ha concedit el Premi President de la Generalitat a la gaiata infantil 7 Cor de la Ciutat, com a guanyadora de les gaiates infantils de 2024 de la ciutat de Castelló de la Plana, que està dotat amb la quantia de 5.000 euros.

També s’ha concedit el premi Generalitat a l’artista Miguel Ángel Moreno Gracia, com a creador de la gaiata infantil guanyadora de l’any 2024 de la ciutat de Castelló de la Plana, que també està dotat amb 5.000 euros.

Finalment, s’ha resolt concedir els Premis Generalitat a les següents gaiates infantils guanyadores dels restants cinc Premis Gaiates 2024 de la ciutat de Castelló de la Plana:  gaiata 8 Portal de l’Om; gaiata 6 Farola-Ravalet; gaiata 11 Forn del Pla; gaiata 15 Sequiol i gaiata 17 Tir de Colom.