Presidència

El Museu de les Ciències acull l’exposició fotogràfica ‘Fran Vivó hacia AdELAnte’

06/06/2024
El Museu de les Ciències acull l’exposició fotogràfica ‘Fran Vivó hacia AdELAnte’
  • La mostra és de lliure accés i es pot visitar fins al 30 de juny al carrer Menor  

El Museu de les Ciències acull fins al 30 de juny l’exposició fotogràfica ‘Fran Vivó hacia AdELAnte’ amb l’objectiu de donar visibilitat a l’ELA a través de l’exemple vital del seu protagonista, Fran Vivó. La presentació s’ha celebrat amb l’assistència de la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells; la directora general d’Atenció Hospitalària, M. Jesús Arilla; el director general de Discapacitat de l’Ajuntament de València, Javier Copoví; així com el comissari de la mostra Cristian Lizandra García, a més de representants d’ADELA-CV i de la família.

L’exposició proposa un viatge per la vida de Fran Vivó i es compon de fotografies de xicotet i gran format, material audiovisual i mobiliari, estructurada en tres espais: ‘Fran Vivó’ que és la presentació del protagonista; ‘Entenent l’ELA’ en la qual es mostra l’atenció i cures que rep; ‘Vida’ que ensenya la convivència amb la malaltia, demostrant que, amb l’ajuda tècnica i humana necessària, és possible tindre qualitat de vida.

En la primera part, es fa un recorregut per la seua vida, els seus amics, el seu treball i les seues aficions, la seua passió per la seua professió, bomber forestal, i el seu amor per la naturalesa. En ‘Entenent l’ELA’, el públic aprendrà sobre esta malaltia, les adaptacions necessàries i la importància de l’atenció mèdica especialitzada. En ‘Moment de vida’ es mostra com Fran i els seus éssers estimats celebren la vida, a pesar de les adversitats, des de festes d’aniversaris fins a la música que li oferix consol.

La mostra ‘Fran Vivó hacia AdELAnte’ està realitzada per Christian Lizandra García juntament amb l’Associació Valenciana d’ELA (ADELA-CV) i la família Vivó Martínez.

Galeria d'imatges