Presidència

El Consell aprova una subvenció a Ascer per a millorar el posicionament internacional i la competitivitat de les empreses del sector ceràmic

10/06/2024
  • L’import de l’ajuda s’estima en un màxim de 600.000 euros
  • El sector de fabricació de rajoles ceràmiques és una de les principals indústries de la Comunitat Valenciana i la primera de la província de Castelló

 

El Consell ha aprovat el decret pel qual es regula i concedix una subvenció directa l’Associació de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) per a la millora del posicionament internacional i la competitivitat de les empreses del sector ceràmic.

L’import de l’ajuda s’estima en un màxim de 600.000 euros i es concedix de manera directa, en tindre caràcter singular, derivat de la naturalesa excepcional i única de l’entitat sol·licitant i de l’esdeveniment que motiva el procediment en qüestió.

A més, es considera que Ascer té una acreditada capacitat per a promoure i liderar accions d’àmbit sectorial, amb repercussions rellevants en el desenvolupament territorial, econòmic i cap a altres sectors productius, per la qual cosa des de la Generalitat es considera convenient impulsar mesures orientades a la millora del posicionament internacional i la competitivitat de les empreses del clúster ceràmic i vinculades.

L’import de l’ajuda anirà destinat al conjunt d’activitats encaminades a la millora del posicionament internacional i la competitivitat de les empreses del sector ceràmic. Amb tal fi, les activitats subvencionables s’emmarcaran en la producció de campanya, com l’elaboració i producció de vídeos i peces de campanya, màrqueting directe, dossiers, i dissenys de peces per a xarxes socials.

També s’inclouran les accions de distribució: landing page o pàgines d’aterratge, traduccions, difusió de continguts i inversions en xarxes socials, gabinet de premsa, col·laboracions amb mitjans especialitzats i relacions públiques. Finalment, seran subvencionables les activitats de coordinació: activació de la campanya, revisió de material, evolució del projecte, coordinació audiovisual i gestió del projecte.

El sector de fabricació de rajoles ceràmiques té més del 95 % de la seua producció i exportació nacional a la Comunitat Valenciana, i és una de les principals indústries de la Comunitat Valenciana, la primera de la província de Castelló. És, al mateix temps, la producció ceràmica més important d’Espanya i un element clau en l’exportació.

Això comporta un important nombre de treballadors i treballadores dedicades a la fabricació d’estos productes i a la proliferació sobre l’espai d’amplis complexos industrials.

Dinamisme empresarial

El sector ceràmic valencià, amb gran dinamisme empresarial, ha de fer front a les oportunitats i reptes que presenta el nou entorn de l’economia mundial i del comerç internacional, sense que queden afectats els nivells de productivitat i creixement que permeten generar riquesa i ocupació a la Comunitat Valenciana.

La concentració de més de 700 empreses ajuda a la competitivitat d’estes, és el denominat ‘efecte territori’, que permet compartir recursos, i no solament beneficia la indústria ceràmica, sinó que, pel seu efecte, es generen i articulen altres indústries i servicis que al seu torn beneficien la indústria i la col·lectivitat.

Per la seua part, l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics té l’objectiu principal de donar suport, defendre i promocionar els interessos generals i comuns de la indústria de rajoles ceràmiques, així com oferir als seus associats i associades servicis de valor i ajudar-los en la millora de la gestió de les seues empreses i en la creació d’avantatges competitius sostenibles.