Presidència
AVANT

Xert acull la III Trobada de Bandes Juvenils contra el Despoblament impulsada per la Generalitat i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

10/06/2024
Xert acull la III Trobada de Bandes Juvenils contra el Despoblament impulsada per la Generalitat i la Federació de Societats Musicals de la ...
  • El director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, destaca el paper dels societats musicals “com a símbol d’arrelament en la cultura local i part essencial de la identitat valenciana”
  • La localitat castellonenca ha reunit els 15 societats musicals de la comarca del Baix Maestrat en un concert per a combatre el despoblament
Xert.

La localitat de Xert ha acollit la III Trobada de Bandes Juvenils contra el Despoblament, un concert impulsat des de la Direcció General d’Administració Local de Presidència de la Generalitat i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

En la jornada del diumenge, les 15 societats musicals de diferents poblacions de la comarca del Baix Maestrat s’han reunit en la localitat castellonenca en una iniciativa cultural, festiva i de convivència que busca combatre el despoblament.

A la trobada han assistit el director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, i la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González.

Esta iniciativa, en el marc de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), posa el focus en la lluita contra el despoblament dels municipis valencians a través de la música com a vincle en l’àmbit local. Redorat ha destacat les societats musicals de la Comunitat Valenciana “com a símbol d’arrelament en la cultura local i part essencial de la identitat valenciana”.

La vocació de les Trobades de Bandes Juvenils contra el Despoblament és “contribuir a difondre la riquesa dels municipis considerats en risc de despoblament i donar a conéixer el potencial de l’interior de la Comunitat a través de les seues societats musicals, a les quals la Generalitat reconeix la seua gran labor”, ha assegurat Redorat.

La col·laboració entre municipis “s’ha convertit en una experiència enriquidora, en la qual la música exercix un paper fonamental pel seu valor formatiu, educatiu, social i d’unió”, ha assegurat el director general d’Administració Local. En este sentit, Redorat ha animat els jóvens “a mantindre viva la tradició de les bandes de música que vertebren el nostre territori com a elements imprescindibles en la lluita contra el despoblament”.

L’Agenda AVANT és una estratègia implementada per la Generalitat amb l’objectiu d’abordar el desafiament del despoblament en els municipis menys poblats del territori valencià. L’Agenda AVANT continua impulsant estes iniciatives per a enfortir la identitat cultural i fomentar l’orgull local.

Més de 230 jóvens de 15 societats musicals

La cita ha reunit més de 230 jóvens músics que han desfilat pels carrers del municipi per a finalitzar amb un gran concert conjunt. Es tracta de la tercera edició d’una iniciativa que ha recorregut els municipis de Sempere i Castellnovo en anys anteriors.

Les agrupacions participants han sigut la Societat Musical 'La Alianza' de Vinaròs, la Unió Musical de Traiguera, l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, l’Associació Musical Filharmònica Rossellana, l’Associació Musical Santa Cecília d’Alcalà de Xivert, l’Agrupació Musical Santa Magdalena de Pulpis, la Unió Musical Santa Cecília de Cervera del Maestre, la Societat Musical Santa Cecília de la Jana, la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu, l’Associació Musical Verge de l’Ermitana de Peníscola, l’Associació Musical Sant Jordi, l’Agrupació Musical Vila de Càlig, la Unió Musical de la Salzadella, la Unió Musical Xertolina i l’Agrupació Musical Santa Cecília de Canet lo Roig.

 

Galeria d'imatges