Presidència

El Consell aprova una subvenció a l’Ajuntament de València per a l’execució d’un camí per a ciclistes i vianants al jardí del Túria

10/06/2024
  • La Generalitat destinarà un milió d’euros per a executar un camí per a ciclistes i vianants entre el tram XVI de l’antic llit i el pont de Drassanes
  • Esta iniciativa forma part de les actuacions que es duen a terme amb motiu de la capitalitat verda europea 2024
     

El Consell ha aprovat el decret pel qual es regula i concedix una subvenció directa d’un milió d’euros a l’Ajuntament de València per a l’execució d’un camí per a ciclistes i vianants entre la urbanització existent del tram XVI del jardí del Túria i el pont de Drassanes.

Esta iniciativa forma part de les actuacions que s’està realitzant amb motiu de la capitalitat que exercix la ciutat de València com a Capital Verda Europea 2024.

En este sentit, l’Ajuntament de València ha planificat la realització d’un camí per a ciclistes i vianants que permetrà donar continuïtat al ‘riu verd’ que és l’antic llit del riu Túria. Al mateix temps, este projecte generarà una connexió entre tres zones de la ciutat: Natzaret, Moreres i el Grau, la qual cosa contribuïx a millorar el medi ambient urbà i la qualitat de vida dels habitants de la ciutat.

Posada en valor de València

En este context, la Generalitat, dins de les seues competències, potencia mesures relatives a la millora dels entorns naturals pròxims a centres urbans o nuclis poblacionals, amb la finalitat de fomentar més qualitat de vida per als seus ciutadans i assegurar la sostenibilitat. Dins d’estes iniciatives, el Govern Valencià impulsa la col·laboració amb les administracions locals que inclouen este tipus de mesures entre els seus objectius.

València exercix en 2024 el rang de Capital Verda Europea, la qual cosa la convertix en la primera localitat del Mediterrani que ha aconseguit este distintiu. Este guardó suposa, per tant, beneficis no solament de caràcter directament mediambiental, sinó també de reivindicació de la mateixa ciutat.